Arran Barcelona | Més llibres, més lliures

Publicat el

Les joves d’Arran creiem que a Barcelona hi ha una problemàtica amb les biblioteques d’horaris i d’insuficiència d’espais per estudiar, i especialment durant les èpoques d’examens. Tot i que aquesta és una problemàtica generalitzada arreu de la ciutat, les biblioteques del barri de la Sagrada Família i de Sants presenten unes mancances concretes, és per això que aquesta nit passada un grup de desenes de joves organitzades del barri i d’Arran hem decidit okupar a mode de reivindicació aquests espais per tal de poder estudiar. Creiem que el dret a l’estudi no només és l’accés a l’educació mitjana i universitària, sinó també les condicions per poder dur a terme aquests estudis, especialment en època d’exàmens.

Això implica que moltes vegades les joves haguem de sortir dels nostres barris i desplaçar-nos a les úniques biblioteques de la UB (Facultat de Geografia i Història i Econòmiques) que resten obertes quasi 24 hores, i que a més estan massificades. A més a més de les demandes mínimes que entenem que són l’ampliació d’horaris, la disponibilitat de més infraestructura i l’obertura en l’època de gener i juny de les aules nocturnes i els caps de setmana, hi ha barris com el Fort Pienc i Les Corts que actualment no disposen de biblioteca en condicions, i per tant exigim alternatives per poder estudiar.

Finalment al llarg d’aquest matí hem anat tenint contacte amb diferents persones del Districte i el consorci de biblioteques de Barcelona per tal de poder iniciar unes negociacions i traslladar les nostres exigències. Després d’una reunió amb varies representants del comissariat de cultura de l’Ajuntament i el cap de recursos humans del consorci de biblioteques hem arribat a un primer acord on les parts institucionals es comprometen a estudiar les característiques de les demandes de les dues biblioteques de Sagrada Família i de Sants per tal de, a finals de setmana, reunir-nos totes les parts i negociar una proposta concreta.

Volem remarcar que la mobilització no acaba aquí, des de Sants es manté la okupació durant tot el dia d’avui per tal de garantir l’obertura de la biblioteca. Tot i això remarquem que en cas que no s’arribin a complir els compromisos després de la trobada d’aquesta setmana reprendrem mesures per tal de garantir que totes les estudiants tinguem lliure i fàcil accés a les biblioteques de la nostra ciutat.

Des d’Arran demostrem una vegada més la necessitat d’autoorganització i d’empoderament de les joves com a forma més vàlida de reivindicació i de lluita!

Seguim i seguirem.

Arran Barcelona
Barcelona, 17 de gener del 2016, Països Catalans.


Comments are closed.