#3Mvaga! | Mai més una educació sense nosaltres

Publicat el

Any rere any les joves ens veiem obligades a plantar cara a decrets i reformes del sistema educatiu de la mà del poder capitalista i conservador, ja sigui l’Estat Espanyol o la Unió Europea, i que procuren dificultar-nos l’accés a una educació pública, popular, feminista, de qualitat i en català.

Ho va ser la LOMQE, ho va ser el pla Bolonya, i ara ho és el decret conegut com 3+2. Aquest decret amenaça amb l’abolició d’aquells graus de la branca social i d’humanitats que, sota la lògica capitalista i els interessos del mercat, no són productius per a l’actual societat. Però, el decret no acaba aquí; per si no fos prou difícil accedir als estudis superiors, a moltes joves de classe treballadora els és impossible afrontar l’augment de les taxes universitàries i l’encoberta obligació d’haver de cursar un màster per complementar uns temaris cada vegada més genèrics.

A més a més, la llengua catalana també en surt mal parada, tal com ja hem pogut comprovar en altres reformes provinents del govern espanyol. Aquesta vegada es pretén disminuir les assignatures en català a favor de la llengua anglesa per una suposada homogeneïtzació amb Europa.

I tot i ser evident que nosaltres, les joves estudiants, som les màximes afectades per aquestes i altres sentències, el 3+2 també privatitza el dret a decidir sobre els afers educatius relegant així el poder decisori a uns pocs en nous òrgans de govern; òrgans curiosament formats per homes de mitjana edat.

Des d’Arran volem mostrar tot el nostre suport i recolzament a les companyes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per la vaga estudiantil del proper dijous 3 de març. Perquè només amb l’organització i la mobilització de totes nosaltres podrem aconseguir l’educació que nosaltres volem. Així que ja sigui des de les aules de les universitats i instituts com des dels barris i viles dels Països Catalans, les joves combatrem colze a colze les imposicions que pretenen silenciar la nostra veu.

Per què un nou país sigui possible, una nova educació és necessària!!

PROU IMPOSICIONS CAP A LA NOSTRA EDUCACIÓ!!

MAI MÉS UNA EDUCACIÓ SENSE NOSALTRES!!

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 28 de febrer del 2016


Comments are closed.