Arran | Solidaritat amb el poble kurd

Publicat el

Ahir 27 de gener, van ser detingudes 9 activistes solidàries amb la causa kurda a València, Bilbao i Madrid.

Aquestes detencions mantenen les mateixes intencions que en la resta de detencions d’activistes internacionalistes, en tant que el govern espanyol s’agenolla als estats islamofeixistes quan aquests els ho demana. Aquests fets ens reafirmen; l’Estat Espanyol manté complicitats amb el govern feixista turc i són ocultades rere el suport dels mitjans de comunicació.

Aquestes detencions coincideixen curiosament amb la commemoració del primer aniversari de l’alliberament de Kobane, ciutat situada al nord de Síria, per part de les milícies populars de les YPG i les YPJ, fet que convertí aquesta ciutat en símbol de resistència contra les forces gihadistes.

El genocidi que pateix el poble kurd és terrible i esfereïdor; el govern de Turquia està duent a terme una guerra salvatge contra l’oposició, en especial el poble kurd, en la que centenars de persones han mort en els darrers mesos i s’han desplegat diversos operatius consistents en empresonar milers de persones, censurar mitjans de comunicació… en definitiva anular la seva cultura, identitat i dignitat.

La causa kurda és perseguida i oprimida per construir un nou model de societat que trenca d’arrel amb el capitalisme i el patriarcat imperants al Pròxim Orient. Un nou model de societat que va néixer des de la lluita del poble de Rojava i que va agafar força gràcies a l’apoderament de les dones. La seva és una lluita exemplar basada en la radicalitat, la coherència i la democràcia capaç de combatre el feixisme de l’ Estat Islàmic (ISIS). La seva lluita suposa un avançament absolut per la democràcia a l’Orient mitjà però, també un exemple de transformació social per al món sencer.

Des d’Arran condemnem fermament la repressió que rep el poble kurd i totes les militants internacionalistes solidàries amb la seva incansable lluita d’alliberament en ser considerades com a terroristes.

Contra la seva repressió la nostra solidaritat!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 28 de gener del 2016

 


Comments are closed.