ARRAN | Benvingudes refugiades, llibertat detingudes!

Publicat el

Avui dilluns, quan centenars de refugiades creuaven la frontera de Grècia amb Macedònia, han estat detingudes una cinquantena de voluntàries i periodistes que ajudaven persones refugiades davant la inqüestionable crisi humanitària que la Unió Europea ha generat. Entre elles hi ha la Mar, militant d’ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

A hores d’ara encara no hem pogut parlar ni amb les persones detingudes ni amb les autoritats que les custodien, però tenim coneixement que tant la Mar, com la resta de persones detingudes han hagut de pagar 260 euros de multa. Restem a l’espera que es confirmi la seva posada en llibertat.

Des d’ARRAN i Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, exigim la posada en llibertat de la nostra companya i de totes les solidàries i periodistes detingudes. A més, exigim un posicionament clar i immediat de les institucions davant la vulneració flagrant dels drets de les refugiades així com també de les persones solidàries amb elles, i un compromís clar i inequívoc de les institucions dels Països Catalans amb els drets de les persones refugiades i migrades.

Avui com a ahir, la Unió Europea segueix vulnerant els drets de les persones deixant de banda la Declaració dels Drets Humans per a sotmetre’s als interessos del capital. Denunciem les vulneracions dels Drets Humans de qualsevol persona, i no romandrem passives davant qualsevol atac contra les persones, la seva dignitat i integritat. Les refugiades que avui han creuat la frontera feia dies que estaven bloquejades al camp d’Idomeni juntament amb més de 15.000 persones en unes condicions pèssimes i que havien anat empitjorant els darrers dies arran de les pluges que han inundat aquest camp, previst per un màxim de 1.500 persones.

Alhora, volem denunciar la cara més amarga del feixisme europeu que, amb les normes imposades per la Unió Europea, no fa altra cosa que sotmetre’s una vegada més al poder del capital i del mercat, promovent l’apartheid de classes i el racisme contra totes les migrades i refugiades que intenten saltar els murs de la vergonya que els països europeus alcen davant seu.

Per tot això, volem manifestar que ni les seves lleis, ni els seus atacs a les persones solidàries i refugiades ens aturaran. Seguirem sent voluntàries i ajudant a les refugiades fins que obtinguin tots els drets que es mereixen, perquè CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!

Benvingudes refugiades!!

Llibertat detingudes!!

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 14 de març del 2016


Comments are closed.