Comunicat en motiu de la detenció d’una companya a la frontera entre Grècia i Macedònia

Publicat el

Aquest matí hem tingut coneixement que la companya Mar Redondo, militant de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran ha estat deixada en llibertat després de pagar una multa de 260 €.

Va ser detinguda per la policia de Macedònia, juntament amb cinquanta persones més, membres d’ONGs i periodistes. Presumptament per haver entrat de forma irregular en aquest país. A més de la sanció de 260 € se’ls ha imposat la prohibició d’entrada a Macedònia durant un període de 6 mesos.

Des d’Aletra Solidària i Arran, volem agrair en primer lloc les mostres de suport i solidaritat cap a les persones detingudes, així com la tasca de mantenir-nos informades del que passava a Macedònia. Cap govern, ni institució pública de macedònia, ni catalana, ni de l’estat espanyol a hores d’ara ens han informat de res de la situació patida per les detingudes, motius de la detenció, ni quines gestions s’estaven realitzant per exigir-ne l’alliberament immediat.

Volem deixar clar, per tant, que l’alliberament de la Mar i de la resta de detinguts s’ha produït per la pressió de la xarxa solidària i no per cap gestió de cap institució.

Resulta completament inacceptable el doble raser de la legislació europea, que per una banda obliga als estats a pagar el deute de la troika, asfixiant el poble treballador, i aniquilant el poc estat social que en les darreres dècades s’havia construït, i per una altra banda, es permet la vulneració de drets humans de forma sistemàtica, així com l’incompliment dels tractats que permeten que els ciutadans de la UE puguin entrar a Macedònia sense necessitat de visat, ni tant sols de passaport durant un període de 90 dies.

El cert és que la pràctica de la UE va encaminada a permetre, sinó fomentar, la vulneració dels drets humans dels refugiats, així com de qualsevol persona que s’hi solidaritzi o esdevingui un testimoni de la inhumana situació de les refugiades.

Així doncs, mentre ahir es parlava de les persones detingudes, el focus d’atenció es desviava i no es parlava ni de l’estat del camp d’Eidomeni, ni dels tres morts que hi va haver en intentar creuar el riu cap a Macedònia.

Per aquest motiu, volem deixar clar que la nostra solidaritat és cap a les persones detingudes, així com de les persones refugiades i migrades a qui sistemàticament se’ls neguen i vulneren els Drets Humans.

La UE és una màquina d’extermini de drets i de persones. No en el nostre nom!

#RefugiadesBenvingudes

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 15 de març del 2016.


Comments are closed.