#17M | Dia internacional contra la LGTBIfòbia

Publicat el

Avui, 17 de maig, diada contra la LGBTIfòbia, commemorem que un dia com avui del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Malgrat això, encara queda molt de camí per recórrer i les lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals segueixen patint dia rere dia situacions de discriminació i assetjament per la seva opció sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Som ben conscients que la solució no ve de la mà de les institucions. Unes institucions que, si bé podria semblar que tenen un paper passiu o fins i tot actiu en la lluita contra la LGBTIfòbia, en realitat fan tot el contrari: tal com denuncia l’informe de l’Observatori contra l’Homofòbia, un de cada 10 casos s’ha produït per part de l’àmbit institucional. Cada dret que hem assolit com a classe, com a poble, com a dones i com a LGBTI no ens ha estat regalat pels parlaments, sinó que els hem conquerits a través de la lluita. És per això que aquest 17 de maig, com la resta de l’any, ha de ser un dia de lluita al carrer contra la LGBTIfòbia i per la conquesta dels nostres drets i llibertats.

Exigim la implementació immediata de la llei contra la LGBTIfòbia al Principat

El 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar —gràcies a les incansables mobilitzacions del moviment LGBTI— una llei força avançada, que estableix sancions i introdueix el principi d’inversió de càrrega de la prova. Una llei que, si s’apliqués, suposaria una passa de gegant en la garantia dels drets i llibertats de les persones LGBTI. Malgrat això, ni l’anterior govern d’Artur Mas ni l’actual de Carles Puigdemont han fet res per implementar-la malgrat votar-hi a favor. No hi ha reglament, no hi ha partida pressupostària i no hi ha cap mena de formació a les treballadores. La mobilització es fa més necessària que mai si volem que el govern d’ERC —que està al capdavant d’Igualtat— i CDC la desenvolupin.

Una oportunitat al País Valencià i les illes de la mà de la mobilització

Els nous tripartits de centre-esquerra al País Valencià i les illes obren una finestra d’oportunitat en comparació amb els governs predecessors, descaradament homòfobs i trànsfobs, del PP. Cal recordar de nou, però, que caldrà una mobilització activa, constant i amb el nivell de combativitat que sigui necessari perquè el projecte de Llei Integral de Transsexualitat surti endavant al País Valencià i s’apliqui amb totes les conseqüències i perquè, al conjunt dels Països Catalans, avancem cap a l’equiparació en drets a través de l’aprovació i efectiu desenvolupament de normes com la Llei Integral de Transsexualitat o la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

DISCULPEU LES MOLÈSTIES: ESTEM LLUITANT CONTRA LA LGTBIFÒBIA!!

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 17 de maig del 2016


Comments are closed.