ARRAN CONVOQUEM A LA MANIFESTACIÓ PER ATURAR EL PLA DE CONCA DE L’EBRE EL DIA 5 DE JUNY A BARCELONA

Publicat el

El passat 4 de febrer, davant la delegació del govern espanyol a Barcelona, Arran ens vam sumar a la convocatòria de Jóvens de les Terres de l’Ebre per exigir l’abolició Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat el 8 de gener per l’Estat espanyol. Aquesta concentració va servir per escalfar motors per la multitudinària manifestació del 7 de febrer, a Amposta convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a la qual Arran va convocar.

El Pla, preveu abastir 465.000 hectàrees més de regadiu en el període 2016-2021. A més, contempla també 52 embassaments més, sumats als 20 que hi ha actualment. Un Pla que va totalment en contra dels interessos ecològics del Delta de l’Ebre. Que toca de ple amb la directiva hàbitats, aus i aigua, doncs el Delta és lloc de pas per a aus migratòries. I que altra vegada, obre la possibilitat de transvasaments sota altres noms, entre comunitats de regants i usuaris de conques hidrogràfiques diferents. Uns transvasaments que deixaran el Delta de l’Ebre en recessió, ja que el riu deixarà de tenir el cabal mínim ecològic, perdent territori protegit, àrees de cultius i hàbitats naturals per a un munt de fauna autòctona. Si el pla es desenvolupa íntegrament, es preveu que el Delta de l’Ebre desapareixeria en menys d’un segle.

Tot i l’èxit de la manifestació i la clara postura de la societat catalana en contra de l’aplicació d’aquest Pla de Conca, el govern espanyol no ha realitzat cap moviment que faci pensar que es plantegin la no aplicació del Pla. Cal seguir, doncs, picant pedra i mobilitzant-nos als carrers per aconseguir que l’Estat espanyol no destrossi tot l’ecosistema natural i social que suposa el Delta de l’Ebre, el que comportaria la desaparició de bona part dels arrossars i conreus existents, el canvi i reducció de producció del cultiu de musclos, i, en definitiva, la pèrdua del motor econòmic i social tradicional. L’ofici de generacions i generacions desapareixeria lentament, així com identitat popular de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda les espècies autòctones del Delta es veurien forçades a migrar a altres deltes, amb la possibilitat real de la no-adaptació al nou hàbitat i l’entrada en perill extinció. Els milers d’aus migratòries que passen temporades al Delta, modificarien la seva ruta, fet que suposaria un desajust i desordre en tots els processos de la xarxa tròfica mundial.

És per tot això, que Arran convoquem a la propera manifestació del dia 5 de juny, a les 12h a Plaça Universitat de Barcelona per lluitar a favor de la defensa de la terra i evitar la pèrdua d’un model econòmic i social que ha de perdurar.

Demanem a tota la militància que en aquests dies previs faci màxima difusió de l’acte i participi de la manifestació. Demanem també que es realitzin pancartes cridant a la manifestació i es difongui a les xarxes fent-se una foto amb una gota d’aigua dibuixada i el hashtag: #Riuada5J

Us deixem l’esdeveniment de la manifestació: https://www.facebook.com/events/1104753486259054/

Les joves hi tenim molt a dir. El sistema i societat capitalistes actuals, porten anys destruint el territori, saquejant els recursos naturals, deixant una petjada ecològica irreparable i en molts casos, superant el punt de no retorn en la destrucció contínua de zones forestals i verges per a expansió del ciment i el maó. Les joves som futur, però quina mena de futur tenim en una terra destrossada per la mà dels humans?

La mobilització de totes les joves d’arreu del territori, serà indispensable per a la construcció d’uns Països Catalans feministes, socialistes i ecologistes. Per això, tenim una cita innegociable amb la nostre territori, el proper dia 5 de juny a Barcelona.

LO RIU ÉS VIDA

NI UN PAM DE TERRA, NI UNA GOTA D’AIGUA!

 

 

 

Arran, organització juvenil dels Països Catalans
2 de juny del 2016


Comments are closed.