ARRAN | Que tremolin! Boicot a les eleccions espanyoles del 26J

Publicat el

De nou ens trobem davant la convocatòria d’unes noves eleccions a l’estat espanyol, aquest cop fruit de la inestabilitat institucional provocada per la incapacitat de les forces polítiques representades el passat 20 de desembre de pactar la investidura d’un govern. De nou les institucions del capitalisme i el patriarcat intenten vestir-se d’una falsa legitimació i ens emmirallen amb discursos de canvi i il·lusió.

Però aquelles que creiem en la política de base, en la necessitat d’organitzar-se i lluitar cada dia contra totes les injustícies no en tenim prou amb el seu circ institucional. No en tenim prou amb votar de tan en tant. Sabem que la força de la gent recau en la seva capacitat per organitzar-se i mobilitzar-se al marge de les institucions. Volem recuperar el carrer. Volem tornar alts temps de les vagues generals, de l’ocupació de places, de les manifestacions massives, de l’acció directa i l’exercici de la desobediència per canviar-ho tot.

És per això que les joves catalanes, les qui no tenim futur ni present si no el lluitem dia a dia, no podem fer altra cosa que celebrar la inestabilitat i el desgovern de les eines de la burgesia. El seu descrèdit és la nostra força i amb ell dibuixem la silueta del nostre país, uns Països Catalans socialistes, feministes i plenament sobirans, deslligats de tota dominació externa.

Tenim clar que aquest país no l’aconseguirem votant sinó organitzant-nos i reforçant el poder popular, i tenim clar que si volem que la mobilització i la lluita al carrer tornin a ser una qüestió central en la societat catalana, és imprescindible iniciar una clara dinàmica de confrontació entre aquest poder popular i les institucions.

Des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, considerem que tenint en compte la conjuntura actual, participar d’aquestes eleccions i institucions no ens serveix per avançar cap als nostres objectius. Quan afirmem que en la conjuntura actual participar d’aquestes eleccions no ens beneficia com a revolucionàries, ho fem tenint en compte que el moment polític que viuen els Països Catalans exigeix un exercici de desobediència cap a l’estat espanyol, les seves lleis i les seves institucions. Un exercici de desobediència que passa, entre moltes altres coses, per no participar de les eleccions espanyoles, i que es tracta d’un element imprescindible per avançar fins a l’obertura d’un procés de xoc amb l’estat espanyol, un escenari necessari per assolir la llibertat del nostre poble.

Entenem, a més, que en cap cas les institucions són el camí a través del qual es puguin materialitzar els anhels de canvi que algunes formacions polítiques que concorren a les eleccions del 26J manifesten. Ni les millores socials s’aconsegueixen des de dalt i amb la passivitat de la gent ni tampoc la independència, en aquest cas d’una part del nostre poble, s’aconseguirà amb paraules als despatxos de la capital de l’estat espanyol. A Madrid no ens cal anar ni a pidolar ni, com alguns diuen, a anunciar que marxem.

Per això, celebrem la deslegitimació creixent de la política institucional que ven fum i sabem que mai serà motor de canvi, perquè mai ho ha sigut i perquè el seu poder restarà sempre subordinat als interessos dels poderosos: a la burgesia, a l’espanyolisme, als homes. Així doncs, fem una crida al poble català a l’abstenció activa a les eleccions generals del proper 26 de juny i a reprendre, de nou, la organització, la mobilització i la lluita al carrer contra tot allò que ens oprimeix.

Que tremolin, perquè tenim tota la força.

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 11 de juny del 2016


Comments are closed.