#BenvingudesRefugiades | ARRAN i Alerta Solidària enfront el desallotjament d’EKO Station

Publicat el

Des del 2015, més d’un milió de refugiades han arribat a Grècia. Durant aquest any, només 569 han sigut acollides a països de la UE. El camp de refugiades d’Idomeni i posteriorment Eko Station, situat a la població de Polýkastro, han sigut un expositor de solidaritat internacionalista, de suport incansable, d’esforç col·lectiu i sobretot de col·lectivitat. Centenars de voluntàries han procurat dignificar els dies eterns de les refugiades en uns camps que tot i ser suposadament provisionals, han esdevingut eterns.

L’esperança per veure les fronteres obertes s’ha vist truncada un cop més aquest matí quan la policia grega ha desallotjat el camp Eko Station. Les refugiades han estat traslladades a un nou camp militar anomenat Facilia i controlat per les forces aèries.
L’Eko camp ha esdevingut un símbol de solidaritat per totes les mostres de suport rebudes amb la presència de moltes voluntàries dels Països Catalans, entre les quals militants d’Arran Lleida, Arran Poblenou i d’Arran Cardedeu així com companyes de diverses organitzacions i col·lectius de l’Esquerra Independentista. Durant el desallotjament les voluntàries han estat retingudes sense rebre cap tipus d’explicació i, finalment, les han deixat anar després d’identificar-les.

Des d’Arran i Alerta Solidària tenim clar que les refugiades no són números ni quotes a repartir, no són mercaderies a la mercè de les polítiques xenòfobes i racistes. Avui com a ahir, la Unió Europea segueix vulnerant els drets de les persones deixant de banda la Declaració dels Drets Humans per a sotmetre’s als interessos del capital. Denunciem les vulneracions dels drets de qualsevol persona, i no romandrem passives davant cap atac contra les persones, així com cap a la seva dignitat o integritat.

Alhora, volem denunciar la cara més amarga del feixisme europeu que, amb les normes imposades per la Unió Europea, no fa altra cosa que sotmetre’s una vegada més al poder del capital i del mercat, promovent l’apartheid de classes i el racisme contra totes les migrades i refugiades que intenten saltar els murs de la vergonya que els països europeus alcen davant seu.

Per tot això, convoquem a totes les persones solidàries a manifestar-se el pròxim 19 de juny a Barcelona a deixar ben clar que ni les seves lleis, ni els seus atacs a les persones solidàries i refugiades ens aturaran. Seguirem ajudant a les refugiades fins que obtinguin tots els drets que es mereixen, perquè CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!

OPEN THE BORDERS!!

Vídeo del desallotjament: https://youtu.be/BXIXlAZbirc

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 13 de juny del 2016


Comments are closed.