#24J | Diada dels Països Catalans

Publicat el

Espurnes de lluita, fogueres de llibertat

No acceptes la derrota fins que no trobes que en sortiràs guanyant.

Joan Fuster

 

Som totes les joves que incansablement defensen un futur digne, som totes les dones que incansablement lluiten per la igualtat de drets i el reconeixement dels propis mèrits, som totes les treballadores que dia rere dia combaten la precarietat laboral cooperant les unes amb les altres contra la patronal. Som un piló de dissidents que en tots els àmbits demostren que els Països Catalans són una nació comunitària, enriquida per les múltiples cultures que acull i que recolza, una nació forta capaç de resistir l’opressor i una nació combativa que sap manifestar de forma contundent les reivindicacions, talment com espurnes cercant la llibertat.

Històricament hem estat un poble comprensiu i solidari que ha acollit milers de persones que buscaven millors condicions de vida i han trobat en el nostre hàbitat geogràfic un ventall climàtic molt divers i una situació geogràfica excel·lent. Hem estat territori conquerit en massa ocasions, hem resistit i seguim resistint a l’ocupació de l’estat espanyol i al seu afany per silenciar un poble que des de fa més de 300 anys lluita per tornar a ser, per tornar a viure.

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, sota la foscor de la nit del  23 juny,  els carrers de viles, pobles i ciutats dels Països Catalans s’omplen de foc, alegria, festa i cultura popular. El foc esdevé l’element central en aquesta diada popular catalana: des de les festes de Perpinyà, les fogueres d’Alacant, la flama del Canigó, els salts de cavall a Ciutadella de Menorca, les baixades de falles al Pirineu i Andorra, fins a les revetlles populars a Catalunya i el País Valencià, i un llarg etcètera; que es celebra de nord a sud i d’est a oest dels Països Catalans. El foc és per a nosaltres un element per teixir comunitat, identitat i tradició. Simbòlicament és per a nosaltres una manera de cremar tot allò que no ens deixa respirar com a nació, una manera d’alliberar-nos del passat que ens oprimeix i d’il·luminar el futur que volem.

I és que malgrat tot, després de repressió, prohibicions, terror, assassinats i diverses dictadures, no han pogut fer-nos desaparèixer com a poble.

Som el Poble Català, el poble del foc i la rauxa.

Som Països Catalans i seguirem fins la victòria, sempre!  

 

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 23 de juny del 2016


Comments are closed.