Arran davant l’assassinat del sindicalista italià Abd Elsalam Ahmed Eldanf

Publicat el

Arran vol mostrar el suport a la família i companyes i denunciar la violència de la patronal, que un altre cop ens ha ensenyat la seva ferocitat.

Aquest assassinat, que els mitjans han volgut emmascarar com un “accident”, en les mobilitzacions que la USB (Unione Sindacale di Base) estava portant a terme a GLS Itàlia (empresa dedicada als transports de correus i mercaderies) s’emmarca en l’escalada de tensió que la multinacional va iniciar el passat dimecres, quan va prohibir cap trobada o reunió sindical en el sí de la fàbrica. Com a resposta les treballadores van iniciar una vaga davant del lloc de treball, reclamant també acabar amb l’alta temporalitat que pateixen a l’empresa.

Condemnem aquest assassinat emmarcat en les protestes contra els acomiadaments a treballadores i per canviar les seues condicions de treball de temporals a indefinides. Diem que és assassinat, atès que Abd Elsalam, participant a un piquet, es va posar davant d’un camió per aturar la seva entrada a la fàbrica i el camió el va atropellar, mentre se sentien les veus del responsable de GLS dient “vés-hi, endavant, atropella’l”.

Tenim clar que no és un fet aïllat, sinó que en el context actual i en la Història se’ns mostra la duresa de la patronal i l’opacitat de la policia, en el marc d’un Capitalisme patriarcal cada cop més sagnant. Per això mostrem ple suport a les vagues de 24 h programades ahir 15 de setembre, a les seves concentracions de suport que ahir van tenir lloc a l’Estat Italià -amb càrregues policials incloses-, així com a la manifestació estatal que tindrà lloc a Piacenza demà dissabte 17.

Aquí i arreu, cap pas enrere davant les pressions capitalistes; aquí i arreu, si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 16 de setembre de 2016

 


Comments are closed.