#AbsolucióFemis | 28 de setembre, diada per la despenalització de l’avortament

Publicat el

Un any més ens trobem a 28 de setembre, Diada per la despenalització de l’avortament, amb el dret al propi cos no reconegut. Aquest any, a més, la justícia espanyola jutjarà 6 companyes feministes per la seva lluita a favor d’aquest dret tan elemental.

El passat 9 de febrer del 2014, un grup de feministes de la ciutat de Palma van entrar a l’església de Sant Miquel per reclamar l’avortament lliure i gratuït, en un context de protestes arreu dels Països Catalans en defensa de quelcom tan bàsic com és el dret al propi cos. L’objectiu era fer front a la retrògrada i polèmica reforma de la llei de l’avortament que l’aleshores Ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, del Partit Popular, havia proposat.

La confrontació als carrers de l’anomenada llei Gallardón va ser rotunda i la maquinària repressiva de l’Estat va posar-se de nou en marxa: durant tres setmanes, les joves encausades van ser detingudes en escala pels diferents cossos policials sense motiu aparent després de la denúncia del bisbat de Mallorca.

La repressió va anar més enllà i durant un acte solidari amb les feministes encausades van ser identificades per part de la policia espanyola més de 100 persones, 8 de les quals van rebre multes administratives de 301 euros.

El passat mes de desembre de 2014, una de les feministes encausades va ser condemnada a 100 hores de treballs comunitaris.

El judici de les altres 6 feministes encausades se celebrarà els propers 29 i 30 de setembre i s’enfrontaran a una pena de 4 anys per a cada una d’elles sol·licitada per l’acusació que formula el bisbat. La fiscalia en demana un any i mig. A totes elles se’ls imputen els delictes contra la llibertat de culte i d’ocupació d’un temple religiós. Davant d’aquests judicis polítics, les joves de l’Esquerra Independentista, Arran, tenim clar que res ni ningú ens aturarà en la defensa dels nostres drets com a dones, lesbianes i trans. Va ser la força del moviment feminista la que va enderrocar la llei Gallardón i el mateix ministre i serà de nou aquesta força la que continuarà combatent les seves ofensives patriarcals, capitalistes, ultraconservadores i repressives.

Encara queda molt camí per conquerir el dret a decidir sobre els nostres propis cossos i el recorrerem juntes a partir de l’autoorganització, creant espais de contrapoder i exercint desobediència feminista. Ara més que mai, necessitem la força de totes per demostrar que no ens venceran. Continuarem desobeïnt i practicant l’acció directa en defensa de ser nosaltres mateixes les úniques a decidir sobre què i com volem que siguin els nostres cossos. Cap tribunal acabarà amb la nostra lluita per un avortament lliure i gratuït!

Defensar l’avortament no és cap delicte,

ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!

https://feministesencausades.wordpress.com

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 27 setembre de 2016.


Comments are closed.