ARRAN celebra la Segona Assemblea Nacional

Publicat el

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, celebra la Segona Assemblea Nacional

El passat cap de setmana del 24 i 25 de setembre, l’organització juvenil Arran va celebrar a Capellades la Segona Assemblea Nacional per consensuar les seves apostes estratègiques, tàctiques i organitzatives per als propers dos anys.

El passat cap de setmana del 24 i 25 de setembre, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, va celebrar al Teatre de la Lliga de Capellades (L’Anoia, Països Catalans) la seva Segona Assemblea Nacional (IIAN). A l’Assemblea s’hi va ratificar la Ponència Ideològica de l’organització fruit d’un procés assembleari tingut al llarg dels últims mesos, així com debatre i aprovar les ponències Estratègica, Tàctica i Organitzativa.

A la IIAN hi van participar més de 200 militants de més de 40 assemblees diferents amb les quals l’organització compta arreu dels Països Catalans.

Una de les qüestions claus tractades durant l’Assemblea Nacional va ser la desmobilització creixent que està experimentant el país. Davant d’aquest fet, Arran va fer una aposta clara per desinstitucionalitzar les lluites i retornar-les al carrer, augmentant el grau de combativitat i confrontació social com a eines per reactivar l’autoorganització popular i fer d’aquesta el principal baluard de tota construcció de futur.

En aquest sentit, l’organització va reafirmar l’estratègia de la Unitat Popular com la via per portar als Països Catalans cap a l’alliberament nacional, social i de gènere i per treballar en la creació i consolidació d’un Moviment Juvenil fort i combatent que aglutini al jovent treballador català.

L’organització també va fer un aposta ferma per continuar la lluita feminista davant l’ofensiva patriarcal que les dones joves viuen en molts dels aspectes de la seva vida, des de l’àmbit de relacions als espais de treball, educatius o d’oci. És en aquest sentit que l’organització fa una aposta clara per l’autodefensa feminista com a forma de resposta contundent contra les agressions masclistes. En el mateix sentit, l’organització va reafirmar-se en la necessitat de la lluita LGTBI per tal de construir una societat lliure de tota classe de discriminacions i LGTBIfòbies.

Arran també va destinar bona part de les apostes estratègiques i tàctiques a la lluita contra la precarietat juvenil, que té origen en l’actual model capitalista i que entre d’altres, impedeix a les joves treballar, treballar dignament, emancipar-se o viure lluny de les grans ciutats del país en un model territorial desequilibrat. En aquest sentit, l’organització fa una aposta clara per la construcció d’alternatives al sistema, potenciant per exemple, l’ocupació d’habitatges buits per retornar-los el seu ús social i donar resposta a una problemàtica tan clara com és la dificultat d’accés a l’habitatge per les joves. Les apostes també contemplen fer front a partir de l’acció directa a l’explotació juvenil.

La lluita ecologista també va protagonitzar el debat i va permetre posar damunt de la taula que tota construcció d’un model alternatiu no serà viable si no parteix de la base que la defensa del territori ha de ser un eix central en aquesta empresa. Un nou model productiu que tingui la sustentació de la vida al centre és l’única alternativa contra un capitalisme depredador amb el medi i les relacions que s’hi donen.

La Segona Assemblea Nacional va concloure amb l’elecció de la nova Executiva Nacional, l’òrgan de direcció de l’organització.

A l’acabar l’Assemblea, les participants van realitzar una crema massiva de fotografies del rei espanyol Felip VI per mostrar solidaritat a les possibles investigades per fer la mateixa acció durant els actes de l’Esquerra Independentista per la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona. Les joves d’Arran feien un clar avís al govern espanyol i a tots els òrgans judicials de l’Estat que la crema de fotografies del rei o la Constitució espanyola forma part de la llibertat d’expressió i que tota persecució repressiva serà resposta amb desobediència per posar en evidència que ni l’Estat espanyol ni les seves clavegueres tenen cap legitimitat sobre el poble treballador català.

 

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, setembre de 2016.


Comments are closed.