ARRAN sobre la mort del criminal de guerra Shimon Peres

Publicat el

El passat dimecres 28 de setembre vam conèixer la notícia de la mort de l’ex-ministre de defensa israelià i després president de l’Estat d’Israel, Shimon Peres.

Tot i que els mitjans de comunicació pretenguin oferir-nos una imatge pacífica i pacificadora d’aquest personatge, com a organització que es solidaritza amb la lluita per alliberament del poble palestí no podem passar per alt l’historial criminal de Shimon Peres.

Peres va arribar a Palestina als 13 anys i pocs després, al 1941 va començar a militar a l’organització paramilitar sionista Haganà, que abans de la creació de l’Estat d’Israel va sembrar el terror arreu del territori palestí assassinant a civils, destruint cases i enviant a l’exili poblacions senceres.

Més tard, amb l’Estat d’Israel creat i formant part del cercle de confiança de David Ben-Gurion, va participar en la creació del centre d’investigacions bacteriològiques amb finalitats bèl·liques a Nes Tziona i de la primera central nuclear d’Israel, establint un programa d’armament nuclear.

Així mateix, Shimon Peres és considerat com un dels principals impulsors de les ocupacions israelianes als Territoris Ocupats de Cisjordània i Gaza.

Com a ministre de defensa, va protagonitzar algunes operacions militars com el “Puny de Ferro”, al sud-est del Líban, o “Raïms de la Ira” en la qual es van bombardejar unes instal·lacions de l’ONU a la ciutat de Qana (Líban) on s’hi havien refugiat centenars de persones. En aquell atac van morir més de 100 civils i alguns cascos blaus de l’ONU. Un informe posterior va concloure que es va tractar d’un atac premeditat i conscient.

Durant el seu mandat com a president, va dur a terme la brutal agressió contra Gaza iniciada el desembre de 2008, en què van morir més de 1.400 palestines.

És per això que des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem mostrar el nostre rebuig a la figura de Shimon Peres així com de totes aquelles persones que pretenen lloar-lo obviant els episodis més cruents que converteixen aquest personatge en un autèntic criminal.

Alhora, tornem a mostrar la nostra incansable solidaritat amb la resistència del poble palestí davant l’Estat racista i genocida d’Israel. Els Països Catalans estarem sempre al costat de la lluita dels pobles oprimits de la Terra!

La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Fins mai, criminal!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 30 de setembre de 2016.


Comments are closed.