Comunicat en relació amb les agressions policials i feixistes del 9 d’octubre a València.

Publicat el

Prou impunitat policial, prou complicitat amb el feixisme!

Des de l’Esquerra Independentista volem posar de manifest que l’aparent normalitat democràtica que el mal anomenat govern del canvi al País Valencià ha volgut vendre dels actes de la diada 9 d’octubre no és real.

Així ho evidencia la connivència en la participació d’organitzacions feixistes com España 2000, Alianza Nacional, el GAV o VOX a la processó cívica institucional. Aquests grupuscles continuen desfilant, tot i comptar amb nombroses denúncies per amenaces i agressions. Tot i això, la novetat des de fa un parell d’anys és que ja hi ha gent que els planta cara al carrer, i cada vegada els resulta més incòmode eixir a manifestar-se. El que no ha canviat amb el nou govern del canvi a la ciutat de València és que les identificacions i la repressió policial continua assenyalant i perseguint el moviment antifeixista.

Que les coses no han canviat gaire també ho demostren els fets ocorreguts després de la manifestació de la vesprada, la qual es va desenvolupar sense cap incident remarcable i on la militància idependentista i antifeixista va patir una greu persecució policial. Abans de començar la manifestació es van produir identificacions i retencions per requisar els pals de les banderes, i curiosament només es van realitzar en el nostre bloc. Va ser una vegada finalitzada aquesta quan dues línies de policia nacional, una per cada costat, feren seguiment al conjunt de les participants que abandonaven la manifestació fins que van arribar a una zona on hi havia quatre furgons de la policia nacional esperant-les. En primer lloc, van identificar i escorcollar una militant, i tot seguit les persones que l’acompanyaven van ser obligades a posar-se contra la paret per procedir a les corresponents identificacions i escorcolls.

Durant aquestes, la violència policial va ser una constant, van agredir diverses militants de l’Esquerra Independentista i es van encarar amb una companya tot espentant-la i agafant-la del pit. Una altra militant va ser agafada pel braç i llançada a terra per a després ser escorcollada i identificada a banda del grup i ser amenaçada d’una possible multa per desobediència. Un nou muntatge policial.

Al mateix temps, a uns altres carrers de la ciutat de València es produïa una agressió feixista i homòfoba per part d’una colla de neonazis que va assaltar dues persones a crits de “catalufo de mierda” i “guarro”, les quals havien participat de la manifestació de la vesprada. La impunitat de les actuacions dels grups feixistes que lliurement es mouen per la ciutat contrasta amb la vigilància, el control i la persecució policial que hem patit per l’únic fet de manifestar-nos.

És per això que volem denunciar l’actuació tant dels cossos repressius de l’estat, com dels governs municipal i autonòmic valencians que per la via de la indiferència i sota una aparent normalitat democràtica han emparat indirectament les agressions feixistes i han deixat via lliure a una actuació policial arbitrària.

Exigim, per tant, que aquestes agressions siguen perseguides i investigades i que la ciutat que va veure néixer una Primavera Valenciana no continue sent, malgrat suposats canvis polítics, un terreny d’impunitat policial i feixista. Tanmateix no confiem que això es duga a terme, perquè les clavegueres de l’estat capitalista espanyol són molt profundes i fan molta pudor, perquè la connivència entre la policia i l’aparell judicial no és nova al regne d’Espanya.

Denunciem aquestes agressions de les forces d’ocupació i dels grupuscles feixistes, simplement perquè en quede constància, però no tenim cap esperança que els mateixos partits polítics que miren cap a un altre costat, o els mitjans de comunicació que criminalitzen els i les joves, o els empresaris que financien els feixistes, o els policies que els alenen, facen res per evitar-ho. Per això fem una crida a perdre la por i a l’organitzar-nos per a recuperar els carrers.

Reivindiquem com sempre el lema triat pel moviment antifeixista per la diada del 9 d’octubre: els carrers seran sempre nostres! Prou impunitat!
Com deia el poeta de Burjassot,

«No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen,

baixa al carrer i participa.

No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.»

València, Països Catalans, octubre de 2016.

***

(imatge de Paula Duran per La Directa)


Comments are closed.