Manifest d’Arran en motiu del 25N, diada contra les violències masclistes.

Publicat el

A Badalona, a Benicàssim, a Pollença, a Perpinyà… i arreu dels Països Catalans, estenent-se per tot els territoris, la violència masclista, expressada de la manera més brutal, mata. I ja són 32 les dones assassinades aquest any.

Encarem un 25 de novembre punyent, marcat per un terrorisme masclista que atempta directament contra la vida de les dones pel simple fet de ser-ho. Un 25 de novembre en què seguirem clamant a crits que ens volem vives, i amb vides dignes, perquè el patriarcat ens mata i ens colpeja dia rere dia. Perquè ens vol submises, víctimes i explotades per sustentar aquest sistema capitalista que perpetua la divisió sexual del treball, que justifica els salaris més baixos, que permet l’assetjament als llocs de feina, que insisteix en la invisibilització i la infantilització de les dones a l’hora de decidir sobre el propi cos, que no ens deixa ser com vulguem i estimar qui vulguem.

Cada cop més veiem com les agressions masclistes s’amaguen sota el sensacionalisme institucionalitzador, sota una falsa igualtat, i cal destapar-les per fer evidents totes les mostres de violència que queden justificades per estructures que basteixen aquest sistema assassí i precaritzador. Les institucions, que sorgeixen d’un sistema patriarcal i alhora el sustenten, no ens enganyaran amb el discurs del qual s’han apropiat, mancat de coherència, perquè sabem que és des dels carrers, des d’on batega el poder popular i l’autoorganització feminista, que hem de posicionar-nos i combatre.

I davant de tot això, responem. Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, cridem ben fort que n’estem fartes. Perquè com deien les companyes d’Argentina el passat mes d’octubre, si les nostres vides no valen, produïu sense nosaltres. I responem, com elles, als carrers. Combatent amb l’autodefensa i amb desobediència, i prenent com a referent el moviment feminista -tant local com internacional- que omple places i carrers manifestant-se per la vida i la dignitat de totes les dones.

Enguany seguim veient com a única via l’autodefensa feminista com a resposta a totes aquestes agressions que tenen lloc diàriament. Una autodefensa que ens legitimi com a persones i com a dones, que mostri com a vàlida tota resposta que faci caure les expressions del patriarcat. Una autodefensa que, plegades, apliquem de manera unitària per deixar clar que no som víctimes, sinó dones empoderades i rebels i que estem disposades a combatre tot allò que ens oprimeix i ens mata, teixint de sororitat tots i cadascun dels racons on tenim presència.

Les joves, que estem fartes que se’ns infantilitzi, se’ns prengui l’autonomia i se’ns negui la possibilitat de decidir sobre els nostres cossos, ens alcem contra les opressions estructurals pròpies del patriarcat i el capitalisme i prenem la rebel·lia que ens caracteritza per tensar els carrers i demostrar que el paternalisme institucional no ens silenciarà ni molt menys ens aturarà en la lluita per un feminisme radical, de classe i combatiu.

Que tremoli el patriarcat i el capitalisme, perquè no ens pensem quedar de braços plegats. Que tremolin les seves institucions, com l’Església, com la Patronal, i que tremolin tots els agressors perquè no deixarem passar cap agressió sense resposta.

Prou feminicidis: ni una menys! Contra les violències masclistes, autodefensa feminista!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 25 de novembre del 2016


Comments are closed.