Plantem cara al seu Nadal de misèria!

Publicat el

S’acosta Nadal, i com sempre per aquestes dates la publicitat ens bombardeja i ens vol fer creure que entre llums i consum tot és felicitat i somriures, però nosaltres sabem que darrera el seu model de nadal s’hi amaga la nostra misèria.

La misèria de totes aquelles joves que treballen en condicions precàries i que fan més hores que un rellotge per un sou ridícul o treballen en dies festius sense cobrar-los.

La misèria d’aquelles famílies que no arriben a final de mes i que no saben com dir als petits i petites de la casa que aquest any no hi haurà regals.

La misèria de totes aquelles persones que treballen a les fàbriques dels països perifèrics en condicions de semi-esclavatge perquè nosaltres comprem molt, i molt barat.

La misèria de les dones que estan obligades a fer totes les feina de casa, preparar grans menjars i fer totes les compres només pel fet de ser dones.

I és que per aquestes dates, patriarcat i capital porten la seva aliança fins a la seva màxima expressió, i no només es mostra el model heteropatriarcal com a únic model de família vàlid, sinó que a més les joguines sexistes omplen els aparadors i milers de llars catalanes perpetuant els rols sexistes: per les nenes vestits, nines i casetes; pels nens cotxes, esports i soldats.

Als atacs contra les dones i la classe treballadora d’aquí i arreu, s’hi ha de sumar el desgast que rep el territori, cada cop més degradat pel consumisme i la contaminació, així com els atacs a la sobirania dels Països Catalans i de la resta de pobles del món, doncs veiem com any rere any, l’imperialisme imposa gràcies a la publicitat i els seus mecanismes de dominació un model de festa que no és el nostre.

Davant d’aquesta situació, les joves dels Països Catalans hem decidit plantar cara. No volem renunciar a celebrar festes amb família i amistats, però no volem fer-ho en aquestes condicions. Sabem que aquest és un model pensat per enriquir uns pocs a qualsevol preu, un preu que paguem nosaltres.

Per tot això reiterem que plantarem cara al seu nadal de misèria, i que com a revolucionàries respondrem. Durant tot l’any, i especialment per Nadal, la lluita continua!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 20 de desembre de 2016


Comments are closed.