Consideracions d’Arran sobre el judici polític del 9N

Publicat el

Des d’Arran Països Catalans, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem fer un seguit de reflexions al voltant del judici polític que va tenir lloc ahir en motiu del procés participatiu del 9N.

 

  1. Considerem el judici polític d’ahir com un nou atac a la democràcia per part de l’Estat espanyol. Aquest nou exemple repressiu de l’Estat atempta directament contra la voluntat popular majoritària del poble català i el seu dret legítim d’autodeterminar-se.
  1. Aquesta és una nova mostra que el referèndum pactat amb l’Estat espanyol, més enllà de significar la subordinació de la voluntat popular al beneplàcit de l’Estat opressor, és absolutament impossible. Així doncs, l’única forma viable per tal que es celebri un referèndum d’autodeterminació en aquesta part del país passa per la desobediència i l’autoorganització popular.
  1. La gran mobilització d’ahir ens demostra que l’independentisme segueix ben viu als carrers, d’allà on mai ha de sortir-ne. Reiterem que la mobilització popular serà clau per tal de guanyar el pols a l’Estat i alhora per forçar a materialitzar la ruptura. Així, celebrem la mobilització i encoratgem a tothom a mobilitzar-se activament als carrers de forma constant.
  1. Considerem que el discurs contradictori de Mas, Ortega i Rigau és una mostra més de traïdoria cap a l’independentisme. Han desaprofitat una palestra mediàtica per mostrar la voluntat ferma d’exercir la desobediència com a eina imprescindible per fer efectiva la ruptura amb l’Estat. Pretenen dur-se tot el rèdit polític del procés participatiu del 9N i en canvi, als jutjats afirmen que les seves actuacions van estar perfectament circumscrites a la legalitat postfranquista espanyola, avantposant de nou els seus interessos partidistes al mandat popular, un cop més sense estar a l’alçada de la mobilització popular.
  1. Aquest discurs basat en l’acceptació de la legalitat espanyola entra en absoluta contradicció amb aquelles que entenem que no és possible l’autodeterminació del poble català dins d’aquesta legalitat. Això perjudica greument el procés d’emancipació del poble català ja que aquest no s’esdevindrà mai dins la legalitat espanyola. Alhora perjudica greument l’estratègia desobedient de l’Esquerra Independentista i perjudica a totes aquelles persones que hem decidit desobeir per guanyar.
  1. Considerem que aquesta estratègia de justificar-se legalment i mantenir-se dins de la legalitat espanyola és una mostra més -com ja ho va ser la rebaixa del potencial polític del 9N, el no convocar eleccions immediatament després del 9N com demanava la majoria del poble català, el forçar la llista unitària pel 27S o el supeditar la celebració del referèndum a l’aprovació d’uns pressupostos autonòmics- que ens demostra que l’ara PDECat, antiga Convergència Democràtica de Catalunya, no és capaç d’arribar a la culminació d’aquest procés i que en qualsevol moment pot fer-se enrere i trair la voluntat popular.
  1. Davant de tot això, és imprescindible estar suficientment mobilitzades als carrers i exercir suficient pressió per, en primer lloc, respondre contundentment contra els atacs que l’Estat espanyol continuarà generant, i en segon lloc, per evitar que el govern es faci enrere i convoqui, sense dilacions ni rebaixes, el referèndum d’autodeterminació aquest 2017.

 

Per la independència dels Països Catalans, pel socialisme i pel feminisme, el jovent desobeïm!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

Països Catalans, 7 de febrer de 2017.


Comments are closed.