Comunicat de l’Esquerra Independentista en suport a Valtònyc

Publicat el

Aquest passat 22 de febrer sortí la sentència de l’Audiència Nacional en la que es condemna a presó al raper mallorquí Valtonyc. El veí de Sineu, fou denunciat l’agost de 2012 per Jorge Campos, el president del Círculo Balear, un col·lectiu de caire espanyolista i feixista que es dedica a atacar qualsevol moviment d’esquerres i independentista a Mallorca, tot promovent el secessionisme lingüístic, i que ja anteriorment, denuncià a militants de l’Esquerra Independentista de Mallorca, com és el cas dels 9 de Palma, jutjades el 29 de juliol del 2011.

Valtònyc ha estat condemnat a dos anys de presó per al delicte d’apologia al terrorisme i dels seus autors, un any de presó per un delicte de calumnies i injúries a la Corona, i sis mesos de presó per delicte d’amenaces no condicionals, a més de 3000 euros d’indemnització i d’assumir els costos del judici. Tot això, per cantar una cançó.

Els magistrats que dicten sentència afirmen que el dret a la llibertat d’expressió està limitat quan entra en conflicte amb altres interessos constitucionals.

Una vegada més, la justícia espanyola condemna a les qui lluiten per abolir les discriminacions, en aquest cas, utilitzant la música com a forma de protesta i per lluitar pels drets socials. L’estat capitalista espanyol criminalitza la llibertat d’expressió, aquesta vegada a la cançó com a eina de lluita. Mentrestant, aquests mateixos dies, veim com els lladres i corruptes que ens governen segueixen impunes davant la llei.

Tot i així, Valtonyc no es rendeix, i ha assegurat que cap sentència el farà callar. A més, es presentarà recurs al Tribunal Suprem.

Volem mostrar tot el nostre suport cap al cantant condemnat, denunciant la greu situació en la que ens trobam quan la justícia espanyola criminalitza als músics per les seves lletres mentre absol polítics i borbons.

Feim una crida a la mobilització al carrer i a l’organització en el Grup de Suport que s’ha creat en sortir la sentència i que tot just inicia un seguit de mostres de suport.

Cap presó silenciarà les nostres cançons!

LLIBERTAT VALTÒNYC!!

***

Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant i SEPC

24 de Febrer de 2017, Palma, Països Catalans.

 


Comments are closed.