El jovent dels Països Catalans desobeïm, trenquem fronteres!

Publicat el

Aquest dissabte 18 de febrer, la plataforma Casa Nostra Casa Vostra, en la qual estem adherides des dels seus inicis, convoca una gran manifestació al centre de Barcelona.

Des d’Arran, fem una crida a la participació en aquesta manifestació i en concret, al bloc desobedient convocat sota el lema “Desobeïm, trenquem fronteres”. En aquest bloc confluiran diverses organitzacions i moviments socials i polítics per visualitzar un discurs netament anticapitalista i unes pràctiques pròpies dels moviments socials combatius i de base en el marc de la manifestació.

Entenem que l’assistència a aquesta mobilització és imprescindible, doncs la campanya Casa Nostra Casa Vostra, amb els seus límits i mancances, ha aconseguit posar sobre la taula el conflicte de les refugiades, ha treballat per socialitzar el discurs antiracista dins la societat catalana, i de forma més o menys voluntària, està mostrant, a través de demandes de mínims, els límits de les estructures estatals i supraestatals capitalistes. Davant d’això, les organitzacions revolucionàries i els moviments socials no en podem restar al marge: hem de ser crítiques sempre que calgui, però sobretot hem de ser-hi.

Aquest mateix diumenge, passada la manifestació, el conflicte de les refugiades continuarà i és per això que la lluita no pot aturar-se. Cal continuar la lluita contra l’Europa fortalesa i contra les fronteres racistes, però també cal que combatem els estats imperialistes occidentals que, ja sigui enderrocant governs, bombardejant, o armant terroristes que ens venen com a rebels, imposen la misèria més enllà de les seves fronteres. I sense oblidar mai que dins d’aquestes fronteres, les persones migrades continuen sent maltractades, deportades o tancades en CIEs amb total impunitat per part dels mateixos governs racistes.

Així doncs, un cop passada la manifestació, serà tasca dels moviments i organitzacions transformadores no desaprofitar l’escletxa oberta i la feina socialitzadora desenvolupada per la campanya per encarar tres principals tasques:

En primer lloc, treballar perquè el discurs i la pràctica antiracista s’estengui dins els nostres barris de classe treballadora, barris que són les vertaderes zones d’acollida de les persones migrades i que massa sovint són totalment oblidats en les grans campanyes mediàtiques, allunyant-les de la realitat quotidiana.

En segon lloc, aportar una crítica radical del sistema capitalista i patriarcal en les reivindicacions i lluites contra les fronteres i pels drets de les persones refugiades. Cal que evidenciem que les grans onades migratòries són conseqüència directa de les polítiques imperialistes de les potències occidentals i alhora, cal generar una crítica profunda contra la UE per tal de destruir-la com a estructura de poder i dominació. Finalment, cal que no oblidem les migrants econòmiques que ja són als Països Catalans o que hi volen arribar.

I en tercer lloc, és imprescindible desenvolupar pràctiques desobedients en la nostra lluita, superant la vessant discursiva i demostrant que, malgrat la inacció de les institucions, des de l’autoorganització popular es pot plantar cara a les injustícies i aconseguir victòries en la lluita contra aquesta Unió Europea imperialista i assassina.

Ni guerres imperialistes ni fronteres racistes!

DESOBEÏM. TRENQUEM FRONTERES!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 17 de febrer de 2017

 


Comments are closed.