#FomentOkupat | Doblement explotades, doblement revolucionàries!

Publicat el

Avui dia 6 de març, Arran hem ocupat la seu de Foment del Treball, a Barcelona, seu de la Patronal Catalana. L’hem ocupat només dones, en el marc del 8 de març, per deixar clar que sense acabar amb el capitalisme no podrem acabar amb el patriarcat, de la mateixa manera que no podrem parlar de socialisme ni d’alliberament nacional sense l’alliberament de les dones, lesbianes i trans de l’opressió patriarcal. I l’hem ocupat perquè davant de l’explotació, nosaltres apostem per l’autodefensa feminista.

El sistema capitalista només s’aguanta per mitjà de la divisió sexual del treball, només s’aguanta si seguim treballant infinites hores de manera gratuïta, només s’aguanta si restem submises, callades i suportem amb abnegació la doble explotació que patim, ja que quan s’acaba la jornada laboral remunerada, amb condicions de precarietat absoluta, agreujades encara més pel fet de ser dones, comença una altra jornada laboral que no es paga, ni es reconeix: la feina reproductiva i de cures.

I, encara més, la patronal, en temps de recessió com aquest, ens pretén imposar el retorn a les llars, amb la dependència respecte els homes que això suposa. Com va dir Joan Rosell, president de la CEOE quan afirmava que el fet que les dones «treballem» dificulta acabar amb l’atur. Però nosaltres, joves feministes, tenim clar que el que fa impossible acabar amb l’atur, amb els sous de misèria, amb l’assetjament laboral… és aquest sistema que va en contra de tota lògica, que beneficia uns pocs, com la Patronal mateixa que avui ocupem, per perjudicar tota la classe treballadora, i més encara les dones, lesbianes i trans.

Però si ens exploten doblement, serem doblement revolucionàries. Juntes, des de la sororitat, construirem xarxes d’autodefensa com la que practiquem avui contra la Patronal, i plantarem cara a cada agressió que patim com a dones, lesbianes i trans de classe treballadora fins a assolir el feminisme i el socialisme en uns Països Catalans lliures.

Per això, per practicar l’autodefensa de manera col·lectiva, emplacem a totes a participar a les manifestacions en motiu del 8 de març, perquè volem vides que valguin la pena de viure. Perquè només si ens trobem, ens organitzem i ens mobilitzem aconseguirem canvis reals en les nostres vides i en la societat.

Ens veiem a València, a les 19:30, al Parterre.

Ens veiem a Palma, a les 19:30 a la Plaça de la Porta Pintada

Ens veiem a Barcelona, a les 19 a la Plaça Universitat.

I ens veiem a cada barri, ciutat o vila lluitant juntes per una vida digna, cada dia i no només el 8 de març, alçant la nostra veu per sobre d’aquest sistema de misèria.

Visca la lluita feminista!


Comments are closed.