Una delegació d’Arran viatja al Kurdistan convidada pel Moviment de Dones Kurdes a les mobilitzacions del 8 de març

Publicat el

Una delegació de dones de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, s’ha desplaçat fins a la ciutat kurda d’Amed (oficialment Diyarbakir, tal com imposa l’Estat turc) convidada pel Moviment de Dones Kurdes per participar dels actes de commemoració i lluita del 8 de març, Diada Internacional de les Dones Treballadores.

La delegació de joves feministes ha pogut arribar al Kurdistan després que el passat mes de març del 2016, la diputada de la CUP Mireia Vehí i l’activista feminista Maria Juez, de Justa Revolta van ser deportades per l’Estat turc en un clar intent de silenciar el moviment d’alliberament de les dones kurdes. Així doncs, l’Esquerra Independentista tornarà a ser present als actes del 8 de març del Kurdistan, en aquesta ocasió, representada per la seva organització juvenil.

La repressió de l’Estat turc contra el poble kurd i la seva lluita per l’alliberament es troba en aquests moments en un repunt intolerable. El passat diumenge 5 de març, a la ciutat d’Urfa, la policia d’Erdogan va endur-se detingudes a 23 dones per sortir al carrer i convocar a les mobilitzacions del 8 de març. Aquest és només un dels molts episodis de la brutalitat sagnant amb què actua l’Estat de Turquia contra la lluita kurda amb la falsa coartada de la lluita contra l’Estat Islàmic.

Davant de tot aquest escenari, la delegació d’Arran participarà activament de les mobilitzacions convocades amb motiu del 8 de març i podrà conèixer de primera mà la lluita de les dones kurdes i la seva proposta política de superació del patriarcat. No obstant això, el govern turc ja s’ha mostrat contrari a la celebració de la gran marxa convocada pel 8 de març a la ciutat d’Amed i a hores d’ara encara existeix el dubte sobre si la marxa es podrà dur a terme amb normalitat o si pel contrari, la policia o l’exèrcit hi intervindran.

Mantindrem informades dels esdeveniments que es desenvolupin al llarg dels dies en què la delegació dels Països Catalans sigui present al Kurdistan.


Comments are closed.