Manifest d’Arran en solidaritat amb el Poble Treballador Gallec

Publicat el

El 25 de juliol es reivindica la Diada Nacional de Galícia, el Dia da Pátria, i un any més des d’Arran volem enviar una salutació internacionalista  al Poble Treballador Gallec i en especial al seu jovent i a les nostres companyes de Briga, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista gallega.

Enguany s’arriba a aquesta diada poques setmanes després de que les forces repressives de l’estat desallotjaren un centre social okupat des de feia tres anys al centre de Compostela, l’Escárnio e Maldizer. A més van practicar el desallotjament amb un operatiu policial totalment desproporcionat i amb una gran violència en ple centre de la capital gallega, deixant a diverses manifestants solidàries ferides i detenint-ne a altres durant els dies posteriors. Però, l’ofensiva repressiva no acaba ací, l’Estat segueix tenint empresonades a cinc independentistes per la seua militància política i segueix atacant les organitzacions i manifestacions solidàries amb elles, intentant desmobilitzar i desmuntar la solidaritat.

Més enllà de la repressió, la situació socioeconòmica a Galícia no ha millorat des de la darrera diada nacional, la gestió capitalista segueix condemnant a la classe treballadora a la misèria, que en el jovent es tradueix en atur generalitzat, precarietat i estacionalitat laboral, emigració forçada… I a açò cal sumar-li la desindustrialització i els diversos atacs al territori destinats a extraure’n més beneficis a qualsevol preu, que condemnen encara més al país a dependre del turisme i de la pobresa que genera.

Contra totes aquestes agressions i moltes altres conseqüència dels sistemes capitalista i patriarcal està ben clar que la única eixida possible és seguir lluitant pel Socialisme, el Feminisme i la Independència. Per això donem tot el nostre suport a la manifestació juvenil unitària convocada per cinqué any consecutiu amb motiu de la diada.

El jovent seguim la ofensiva!

Viva Galiza ceive, socialista e feminista!


Comments are closed.