Comunicat d’Arran davant dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Publicat el

Els passats 17 i 18 d’agost, els Països Catalans vam encongir-nos davant de dos atemptats terribles perpetrats a la Rambla de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils. Davant d’aquests fets, des d’Arran volem fer una sèrie de consideracions:

En primer lloc, volem tornar a mostrar la nostra màxima solidaritat amb totes les víctimes i persones afectades per aquests atacs brutals absolutament condemnables i rebutjables.

En segon lloc, i sense cap pal·liatiu, condemnem el fonamentalisme religiós i la ideologia feixista de Daesh –organització que ha reivindicat ambdós atacs- que aquesta setmana ha tocat de ple el nostre país i que porta sembrant l’odi i la por durant anys a molts altres indrets del món.

Alhora, hem de ser fermes també en el rebuig actiu de qualsevol mostra de racisme i xenofòbia, formes de feixisme que aquests dies revifen i mostren la seva cara més dura. L’extrema dreta organitzada ja ha sortit als carrers, ha atacat mesquites i comença a difondre discursos d’odi contra els quals és necessària l’actuació directa del poble organitzat per frenar-los.

Per plantar cara a Daesh també és inevitable que evidenciem la hipocresia de molts dels governants que són directament responsables de l’existència de grups com aquest. Les polítiques imperialistes de l’OTAN i els estats occidentals, en els intents per augmentar la seva hegemonia a tota la regió, han portat a finançar Daesh a través de les monarquies del Golf Pèrsic. Aquestes polítiques de saqueig mitjançant les guerres han possibilitat l’expansió del fonamentalisme religiós i la barbàrie arreu de la zona, desestabilitzant-la fins al punt d’expulsar violentament de forma massiva a la seva població, molta de la qual arriba a les portes d’una Europa fortalesa que li barra el pas. No oblidem tampoc que l’Estat espanyol és part activa d’aquesta situació: només l’any passat va vendre armament a l’Aràbia Saudita per un valor de més de 100 milions d’euros.

Ens preocupa especialment que els atacs d’aquesta setmana serveixin d’excusa –com ha estat el cas de l’Estat francès- per imposar encara més retallades en els pocs drets i llibertats col·lectives que ens queden en nom de la seguretat. La militarització i el control extrem de la població són mecanismes que busquen frenar la dissidència política i garantir la reproducció del sistema capitalista i el patriarcat, assegurant que res ni ningú els impedeixi la seva lliure expansió.

Amb tot, ara més que mai és imprescindible que el poble lluitem juntes contra la barbàrie del feixisme. En honor a totes les víctimes de l’odi i la intolerància i amb la responsabilitat històrica de construir una societat vertaderament lliure, cal que units plantem cara a tots aquells que ens volen amb por, silenciades i emmordassades. Som un poble unit que lluitarà contra totes les formes de feixisme existents: ni una concessió al fonamentalisme, ni un respir al racisme, ni un bri d’aire a la xenofòbia!

Avui, un procés d’alliberament nacional dels Països Catalans que trenqui d’arrel amb l’imperialisme es fa més necessari que mai. La nostra lluita és una humil aportació a la construcció d’una Mediterrània solidària entre pobles, que sigui bastió de la pau, confronti directament l’imperialisme occidental i posi fre a l’expansió del feixisme arreu del món.

Des d’Arran també fem nostre el clam popular espontani i contundent i diem clarament que no tenim por. Un cop més, ells han posat les guerres i nosaltres, el poble treballador, hem posat les morts. Lluitem juntes, unides i conscients perquè no ens prenguin la voluntat de ser lliures.

No passaran!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 20 d’agost de 2017.


Comments are closed.