4 consideracions d’urgència per afrontar la situació present

Publicat el

Després dels fets ocorreguts ahir 10 d’octubre al Parlament autonòmic del Principat al voltant de la declaració d’independència de Catalunya, des d’Arran volem traslladar 4 consideracions d’urgència que creiem necessàries per afrontar la situació present:

1. Ahir s’havia de declarar la independència. Sense dilacions. Perquè proclamar-nos com a República és l’única manera d’establir les negociacions que calguin, constituint-nos com a subjecte polític amb capacitat de dialogar amb l’Estat. Perquè el mandat popular és més clar que mai després del Referèndum, tant pels resultats obtinguts com per la implicació en la seva realització, amb totes les conseqüències, que va assumir la gent; les institucions han d’obeir la voluntat del poble.

2. És un greu error no establir uns terminis en la suspensió de la Declaració d’Independència. No podem esperar sense cap data marcada que hi hagi una negociació per part d’un Estat que ha respost amb la repressió més brutal a la determinació del poble de Catalunya, ni a la mediació d’una Unió Europea que, com sabem, només actua pensant en termes de benefici, sense cap mena de valors ètics. Això només actua en detriment de la mobilització popular, i la independència no és patrimoni de cap partit ni institució, sinó del poble que ha estat més que a l’alçada i ha defensat amb els seus cossos la voluntat majoritària de celebrar el Referèndum. És per això que, tal i com ja han fet molts altres agents polítics, emplacem a mobilitzar-nos per exigir l’establiment d’un termini curt, fix i inajornable per fer efectiva la declaració d’independència ara suspesa.

3. L’Estat espanyol ha mostrat reiteradament la seva negativa a cap marge per a la negociació, des de fa anys i fins a les seves darreres declaracions. Per això, davant d’una més que probable escalada repressiva, nosaltres serem defensant a totes aquelles que la pateixin. No ens arronsarem davant de la brutalitat policial, la judicialització del conflicte, o dels grups d’ultradreta que vulguin imposar la raó d’Estat per sobre de la voluntat popular.

4. Avui, més que mai, la partida es juga als carrers. De la mateixa manera que el Referèndum va ser possible gràcies a un poble organitzat i determinat a defensar els seus drets, la independència només serà factible si el poble continua als carrers. Reclamant allò que ja vam deixar clar votant, enfrontant-nos a la repressió juntes, i no esperant que es decideixi als despatxos allò que a cada poble, ciutat, barri o vila ja és manifest: que l’Estat espanyol ja no té cap mena de legitimitat i que la independència és l’única via per defensar de manera efectiva els nostres drets civils i com a poble.

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

Països Catalans, 11 d’octubre de 2017


Comments are closed.