Comunicat d’Arran davant la victòria del Sí al Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya

Publicat el

Ahir, 1 d’octubre, vam viure una victòria amb la celebració del Referèndum. Una victòria que només va ser possible gràcies a l’autoorganització popular, al compromís i la implicació de tants milers de persones que, des dels seus barris, pobles i ciutats, van defensar els seus col·legis electorals enfront de la por, les amenaces i la repressió.

Tot un poble unit va ser capaç de resistir i plantar cara davant d’una repressió absolutament indiscriminada i violenta que ha deixat més de 800 persones ferides –algunes de gravetat- i que ens ha recordat la vertadera cara de l’estat espanyol. Una repressió que de nou, va ser plena d’atacs masclistes contra les dones que es van plantar davant d’unes forces d’ocupació desbocades i assassines.

Tot i això, ahir també vam viure una victòria clara del SÍ. Una mostra més i encara més clara, ja que els vots favorables a la independència de Catalunya van superar els vots del 9N i els vots en clau independentista de les eleccions del 27 de setembre, que la voluntat de la gent és la ruptura amb l’Estat espanyol.

Amb els resultats obtinguts i amb la mobilització i organització popular, el mandat que s’ha mostrat és ferm: independència. Ni pactes ni retrocessos de cap mena. El poble ha estat més que a l’alçada de les circumstàncies, ara cal que tots els seus representats polítics també ho estiguin. Perquè tenim clar que el problema no només és el PP, sinó de tota una estructura estatal que s’ha fundat en les bases del feixisme i que es replegarà per defensar la unitat d’Espanya: partits, mitjans de comunicació, poders empresarials i eclesiàstics… Cal una ruptura total davant d’un règim irreformable, ja que és l’única via per començar a construir uns Països Catalans feministes i socialistes.

Alhora, celebrem com a mostra de democràcia popular que la gent ha estat la major garantia de la celebració del referèndum, i serà l’única garantia perquè el nou projecte que construïm sigui en benefici de les classes populars. Qualsevol pacte entre elits serà desbordat davant d’un poble que ni davant la repressió més brutal s’ha arronsat.

Com hem anat repetint, l’organització és la clau de la victòria i ara més que mai cal organitzar aquesta victòria. Perquè no tot acaba amb l’1 d’octubre sinó que més aviat comença ara. Front a la brutalitat policial, serà el poble organitzat l’únic que podrà practicar l’autodefensa i fer-los fora, qui no oblidarà ni perdonarà cada cop rebut ahir. Front a qualsevol passa enrere o joc de trilers per part de polítics, serà el poble organitzat qui no permetrà fer cap passa enrere a ningú.

Per tot això, cridem a la Vaga General del 3 d’octubre, a organitzar i participar en les convocatòries populars a través dels Comitès de Defensa del Referèndum o dels espais organitzatius populars que hi hagi a cada localitat. Mobilitzem-nos per garantir l’aplicació dels resultats del Referèndum. Organitzem-nos per decidir com volem que sigui aquest nou projecte.

L’organització és la clau de la victòria!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 2 d’octubre de 2017.


Comments are closed.