Sí, organitzem la victòria!

Publicat el

Aquestes darreres setmanes hem vist com l’Estat espanyol s’ha tret la careta democràtica. El pacte del 78, amb tots els abusos que el bastien i que intentava amagar, s’ha mostrat com el que realment va ser: un pacte entre elits basat en la unitat d’Espanya. Un pacte per defensar els interessos de la burgesia, que de tan insostenible que és per a les classes populars, només es pot mantenir amb repressió.

Hem assistit a registres, requisicions, suspensió d’actes polítics, detencions, tancament de webs, obertura de processos judicials contra més de 700 batllesses i contra moltes persones que han reproduït webs, encartellat o defensat el dret d’autodeterminació de qualsevol altra manera, investigacions de directores d’escoles, i un etcètera lamentablement interminable.

Però també hem assistit a la resposta d’un poble que ha fet dels carrers un espai de democràcia popular, que no s’ha resignat a les actuacions dels cossos repressius espanyols i catalans sinó que hi ha fet front col·lectivament, fent més visible que mai la màxima que sols el poble salva el poble.

L’escenari de mobilització popular ha desbordat totes les previsions dels sectors reaccionaris tant estatals com nacionals, i ha generat un clar moment favorable a la lluita de classes, a trencar amb les lògiques estatals, capitalistes i patriarcals en obrir una escletxa de ruptura amb l’statu quo que protegeix els interessos d’uns pocs per sobre dels del poble. És per això que en aquest escenari, com a revolucionàries, més que mai i amb més empenta que mai, cal anar-hi, anar-hi, i anar-hi.

Queden uns dies per al referèndum, en els quals instem a totes les persones a defensar-lo a través dels Comitès de Defensa del Referèndum, espais d’autoorganització popular, en què no ens veiem coartades per possibles interferències d’interessos d’una classe contrària a nosaltres. Perquè com deia Fuster, tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. És el moment, més que mai, d’organitzar-nos per assegurar la celebració del Referèndum i fer de l’escletxa de ruptura una ferida que ja no puguin tancar. La lluita continuarà després de l’1 d’octubre, i només juntes i organitzades podrem sostenir aquest embat i fer passes reals i irreversibles cap a un alliberament nacional, social i de gènere.

Per això, Arran també apostem per anar a votar de manera massiva i votar un Sí per canviar-ho tot. Un sí de ruptura amb el règim, de rebuig definitiu del feixisme, del qual en deixem només runes per construir un món nou.

Un sí per destruir el patriarcat i acabar amb l’explotació de les dones, lesbianes i trans, perquè si nosaltres no som lliures mai podrem parlar d’alliberament nacional. Per acabar amb la LGBTI-fòbia i viure les nostres sexualitats i gèneres sense violència de cap mena.

Un sí que posi la vida al centre i defensi el territori d’un sistema capitalista que només és possible amb la seva destrucció, perquè els pobles i ciutats estiguin pensats per a la gent que hi viu i no s’expulsin les veïnes pel turisme massiu.

Un sí que retorni les sobiranies al poble, en què l’economia estigui al servei de les persones i no al revés, en què decidim col·lectivament què i com volem organitzar la vida. Que aposti pel repartiment del treball i la riquesa, que defensi una educació popular i habitatge digne per totes.

Un sí que s’estengui de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, i que serveixi d’empenta a la resta de pobles de l’Estat espanyol i del món a exercir la seva autodeterminació.

Un sí que es basi en l’antifeixisme que ens fa lluitar contra aquest règim i que no permeti fronteres assassines ni cedeixi ni un pam al racisme ni la xenofòbia.

Un sí que s’expressi amb la votació però encara amb més fermesa als carrers, fent de la mobilització l’única garantia que desbordi institucions de cap mena per assolir l’única democràcia real, que és la popular.

Perquè ha arribat el dia que no podem més, i ara, amb un poble organitzat, ho podrem tot.

Sí, organitzem la victòria!

Pel socialisme i el feminisme als Països Catalans.

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 27 de setembre de 2017


Comments are closed.