Arran davant de les eleccions del 21D a la Comunitat Autònoma de Catalunya

Publicat el

Davant de les eleccions del proper dia 21 de desembre a la Comunitat Autònoma de Catalunya, Arran emplacem a totes les joves a anar a votar i fer-ho en favor de la Candidatura d’Unitat Popular-Crida Constituent.

  • Volem deixar clar que ens trobem davant d’una convocatòria d’eleccions que no només ha estat imposada pel Govern espanyol per mitjà de la intervenció de l’autonomia sinó que a més a més se celebren sota la coacció de la Junta Electoral, de les causes judicials contra independentistes, alguns encara a la presó, de grups feixistes i de la mateixa aplicació de l’article 155. Això és fruit de l’intent desesperat de frenar la voluntat del poble demostrada en el Referèndum de l’1 d’Octubre, no només en els resultats sinó en la capacitat de resistència davant dels intents de boicotejar-lo i davant de la brutalitat policial. Ens trobem davant d’un Estat que ja no té legitimitat a Catalunya i que pretén, per mitjà d’aquestes eleccions, restituir l’ordre de les coses amenaçat pel pols independentista.
  • Alhora volem insistir en què el paper de les joves en aquestes eleccions no és únicament el d’anar a votar o fer d’apoderades, sinó que donem suport als CDR en la seva iniciativa «Tu votes, tu comptes». D’una banda, per tal d’assegurar que els resultats no es veuen alterats, ja sigui per possibles impugnacions de vots per part dels partits que han defensat l’aplicació del 155 i que necessiten una derrota independentista, ja sigui per possibles atacs de grups feixistes; de l’altra, per facilitar el vot a totes aquelles persones que ho necessitin, ja sigui perquè tenen persones dependents o infants al seu càrrec, perquè tenen problemes de mobilitat, etc. El poble organitzat és l’únic agent capaç i legítim per defensar els seus interessos.
  • Creiem que l’única candidatura que té un programa polític representatiu dels interessos de les classes populars és la CUP-CC. Per tant, és l’única candidatura que proposa solucions  a la situació d’emergència social que estem vivint com a poble, i les posa al centre del debat. Com a Esquerra Independentista sabem que no pot existir un projecte d’independència que no serveixi als interessos de la majoria, així que el nostre projecte no pot destiar la lluita nacional de la lluita contra el capitalisme i el patriarcat; sense sobirania, en tots els àmbits de la nostra vida, no hi ha llibertat possible.
  • Defensem fermament l’exercici de la unilateralitat, ja que no és un altre que l’exercici real de l’autodeterminació. No es tracta d’autodeterminar-se contra ningú, sinó de defensar un dret propi malgrat hi hagi qui ens el vulgui coartar: l’Estat espanyol, amb totes les institucions al seu servei, que demostra cada dia que és completament irreformable, i tots els partits que deslegitimen el Referèndum de l’1 d’Octubre, ja que va ser un exercici d’autodeterminació per part del poble malgrat amenaces, impediments, agressions, o trucades intentant-ho aturar. Davant d’aquest Estat, només la independència és una via realista per recuperar les sobiranies i millorar la vida de les persones de classe treballadora.
  • Finalment, cridem a les joves a participar a les eleccions i votar la CUP-CC, però tenim clar que amb això no aconseguirem la independència ni cap millora per les classes populars, ja que aquests canvis vindran únicament de la mà del poble organitzat i mobilitzat. Només des dels carrers vam poder votar l’1 d’Octubre, de la mateixa manera que només als carrers vam aconseguir aturar la contrareforma de l’avortament i només als carrers aturem desnonaments o acomiadaments. Només si ens mantenim organitzades i mobilitzades la CUP-CC podrà ser una de les eines de què disposem per tal de tombar el Règim del 78, iniciar un procés constituent i seguir caminant cap a la construcció d’uns Països Catalans socialistes i feministes.

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 20 de desembre de 2017


Comments are closed.