Diada de Mallorca 2017 | Organitzem-nos al carrer pels Països Catalans

Publicat el

Més de dos anys després de l’arribada al poder dels suposats «governs del canvi», hem pogut comprovar que aquests no han passat de les promeses i les paraules als fets, i no han realitzat les polítiques necessàries per a les classes populars mallorquines. No han duit a terme mesures reals per tal de recuperar la sobirania, per tal de millorar les condicions de vida de la gent ni per protegir de manera efectiva el territori davant a la seva destrucció salvatge. En definitiva, podem veure com els actuals governants no són capaços de fer polítiques que trenquin amb un sistema que ens aboca a la misèria.

A més a més, si l’any passat celebràvem que gràcies a la pressió social s’havia reconegut el 31 de desembre com a Diada oficial de Mallorca, enguany ens hem trobat amb què el Consell de Mallorca s’ha volgut apropiar de tal diada, ja que han imposat un concert on el Moviment Popular acabava la manifestació i n’organitzava un de propi. Després de 30 anys durant els quals s’ha dignificat la Diada de manera popular, el Consell ha actuat així sense cap avís previ. Així doncs, constatem com no només no fan polítiques que recullin les demandes populars sinó que s’apropien d’actes organitzats pel Moviment Popular de l’illa.

Pel que fa a les problemàtiques no resoltes pel Govern, l’ecotaxa continua sent el gran exemple, ja que en lloc que la seva utilitat sigui per fer una Mallorca més sostenible serveix per seguir promovent el turisme de la precarietat, la gentrificació i la massificació de l’illa. El monòlit franquista de Sa Feixina segueix allà on estava, un any després, tot i les constants promeses d’esbucament. Les terrasses del Born també segueixen on estaven malgrat les promeses de llevar-les, i així un llarg etcètera.

El turisme continua sent un dels principals problemes de Mallorca. Se segueix perpetuant un model completament insostenible tant per la capacitat ecològica de l’illa com per la seva gent, ja que els llocs de feina que genera aquest turisme condemna les treballadores a feines precàries i temporals, i només serveix per generar beneficis a unes poques persones en detriment de la sostenibilitat de l’illa i dels drets de les persones de classe treballadora. Arran, amb les accions realitzades el passat estiu per denunciar el model turístic actual, primer al port esportiu i després assenyalant cotxes turístics, vam voler mostrar la urgència d’aquesta problemàtica i la necessitat de donar resposta com a joves, ja que el turisme ens aboca a la precarització extrema a través dels contractes temporals i ens expulsa de Mallorca, ja que ens nega l’accés a l’habitatge. Una resposta que només pot ser efectiva des de l’organització i la mobilització popular.

Aquesta també és, però, una diada per enfortir més que mai el projecte dels Països Catalans. Hem vist el naixement a l’illa de diferents Comitès de Defensa de la República en solidaritat amb la República Catalana, alhora que hem patit agressions feixistes amb l’agudització del conflicte. Davant del possible trencament del Règim del 78, cal que apostem per la ruptura i combatem el feixisme que surt a defensar el manteniment de l’Estat. Organitzades amb els CDR, als casals, i a tots els espais del Moviment Popular, des de Mallorca hem d’aprofundir l’escletxa oberta per tombar el règim i poder construir uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes. L’independentisme pren més sentit que mai enfront de un estat que, després de condemnar les classes populars a la misèria, quan una part d’aquestes s’hi han oposat amb una vertadera revolta democràtica, s’ha llevat la careta i ha mostrat el seu autoritarisme més ranci, de la mà, també, dels grups feixistes que li fan part de la feina bruta. L’autoorganització de les classes populars pren més sentit que mai davant d’uns governs que mostren que la seva voluntat de canvi és pura retòrica buida. Sabem que el problema no ha estat mai només el PP sinó tota l’estructura de l’Estat espanyol i del règim del 78, incloent-hi el seu autonomisme.

Davant d’això, les joves ho tenim clar i cridem a l’organització i mobilització popular, a participar dels actes i manifestacions de la Diada de Mallorca i a seguir teixint un Moviment Popular que trenqui amb el règim de l’Estat per tal de construir el socialisme i el feminisme.

Organitzem-nos als carrers pels Països Catalans!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, desembre de 2017


Comments are closed.