Il·luminem la foscor, ofeguem el feixisme!

Publicat el

En aquest moment de qüestionament del Règim del 78, el feixisme, com a arma de l’Estat que es, s’ha fet més visible darrerament arreu dels Països Catalans. Hem viscut manifestacions, agressions i impunitat de grups feixistes que aprofiten el moment per sortir pels carrers amb menys vergonya que mai. El discurs espanyolista dóna ales als grups d’ultradreta, que es creuen amb el deure de sortir a defensar una pàtria que no es més que fum, uns valors que no són mes que odi cap al diferent i que mantenen, alhora, l’estat de les coses, ara que ens trobem més a prop que mai de canviar-les.

A Europa la situació és igualment preocupant. Veiem com la ultradreta creix en molts països amb el suport de la burgesia, que necessita controlar una població desposseïda per l’estafa de la crisi i per un sistema capitalista i patriarcal salvatge, que necessita generar odi contra aquelles que busquen refugi davant d’una crisi mundial. Però la crisi es l’econòmica que genera les migracions, no pas la “crisi de les refugiades”.

A casa nostra, l’augment de les diferents manifestacions del feixisme ha rebut el suport explícit i implícit de diferents agents, els quals són còmplices de cadascuna de les agressions que han comès i que, com massa bé sabem, seran capaços de cometre. El record de la Sonia Rescalvo, del Roger o del Guillem Agulló ens fan estar alerta dels perills del feixisme i, per tant, dels perills d’alimentar-lo. Per això, perquè sabem que el feixisme colpejarà més fort quan més amenacem el sistema i l’Estat, creiem necessari assenyalar-ne els còmplices que els deixen actuar per tal de protegir els seus beneficis.

Partits polítics com Ciutadans, el PP i el PSC han convocat manifestacions al costat de Societat Civil Catalana, al costat de neonazis, han atiat el discurs espanyolista que els dóna oxigen i els han donat permisos i aplaudiments quan han volgut sortir al carrer a generar por. Els mitjans de comunicació han blanquejat aquestes manifestacions, han silenciat les agressions que s’hi han produït arreu dels Països Catalans, i han generat un discurs fals sobre la situació a la Comunitat Autònoma de Catalunya que ha motivat atacs feixistes contra escoles, persones, símbols, etc. El sistema policial i judicial, com sempre, ha deixat total impunitat a aquests grups de la ultradreta. Cap impediment per manifestar-se ni per agredir, ni cap condemna per fer-ho, mentre les antifeixistes som criminalitzades, perseguides i jutjades per defensar-nos dels seus atacs.

Sabem que l’Estat actua com un engranatge perfecte que uneix tots aquests elements per lluitar contra aquelles qui el qüestionem, però nosaltres també actuarem com un engranatge per aturar el feixisme.

Precisament, d’exemples de la connivència entre l’Estat i el feixisme en trobem molts i de molt propers: agressions feixistes impunes a persones vinculades al sobiranisme mallorquí a Palma, violència feixista emparada institucionalment a València el 9 d’octubre, ganivetades contra companyes antifeixistes a Barcelona, intimidació i assetjament contra espais de contrapoder popular i de Memòria Històrica arreu dels Països Catalans i un llarg etcètera d’atacs violentes que no podem continuar patint.

No permetrem que el feixisme avanci ni un pas més perquè suposa un atac contra tot allò més preuat de la societat que intentem construir. Volem construir uns Països Catalans que siguin una terra d’acollida i diversa, que siguin feministes perquè ni les dones ni les persones LGBTI patim cap agressió ni situació d’inferioritat i definitivament volem un poble unit que lluiti contra totes les formes de feixisme existents.

No podem deixar ni una mica d’aire perquè el feixisme continuï campant lliurement i per això no podem deixar que els vincles entre aquest i l’estructura de l’Estat continuïn en la foscor, continuïn sense denunciar-se, sense fer-se visibles. Ho tenim clar, les joves il·luminem la foscor d’aquestes complicitats, per acabar amb elles!

Il·luminem la foscor, ofeguem el feixisme!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, gener de 2018


Comments are closed.