28J | Som de poble, som així! Als Països Catalans, les persones LGBTI existim i no marxem!

Publicat el

Un any més, Arran, el jovent de l’Esquerra Independentista, sortim al carrer en motiu de la jornada internacional per l’alliberament LGBTI, 49 anys després d’aquelles revoltes d’Stonewall, als Estats Units, en què la comunitat LGBTI novaiorquesa s’enfrontà a un sistema que ens ofega i ens mata dia rere dia.

Un sistema que, en ple segle XXI, encara es mostra molt hostil cap a les persones LGBTI. Encara al 2018, les agressions LGBTI-fòbiques no s’aturen: entre les darreres, l’agressió homòfoba a una jove parella gai a Palma el passat febrer o la destrucció deliberada al març d’una falla a la ciutat de València en què sortien dos xiquets fent-se un petó.

Però aquest sistema ens oprimeix no només a les ciutats, sinó també als pobles i les viles. Enguany, volem posar en especial relleu el fet que la invisibilització a què som exposades les joves LGBTI en les zones rurals és molts cops més forta que aquella que patim a les ciutats. Sovint, ens veiem obligades a marxar dels nostres pobles i viles per poder viure la nostra sexualitat o el nostre gènere en plena llibertat. Als pobles patim invisibilització, però també patim estigmatització, assetjament, discriminació i marginació. Per aquesta raó, moltes joves optem per l’exili rural i ens traslladen a les grans zones urbanes del país en busca d’un indret on sentir-nos més respectades per la nostra manera d’ésser i de viure.

Tanmateix, a les grans ciutats tampoc no estem del tot segures. En aquestes, trobem que hi ha barris i zones específiques reservades per al desenvolupament del nostre col·lectiu. Ens veiem recloses i atacades per un capitalisme que absorbeix i s’aprofita de la lluita pel nostre alliberament en un intent de mercantilitzar-la i llevar-li el caire revolucionari que mai no hauríem d’oblidar. Les persones LGBTI no estem disposades a que la nostra lluita sigui utilitzada pel sistema i les grans empreses per enriquir-se i netejar la seua cara. El capitalisme no el volem ni rosa ni multicolor! Hem de tenir ben clar que, dins d’aquest capitalisme patriarcal, el nostre ple alliberament és impossible.

És per tot això que des d’Arran, com a joves de classe treballadora, reivindiquem una lluita LGBTI combativa, anticapitalista i feminista. Una lluita LGBTI construïda des de baix que ens permeti seguir avançant cap a una societat més justa i social i cap a uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes on puguem ser, estimar i follar amb qui vulguem!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, juny de 2018


Comments are closed.