9 d’octubre: no passaran!

Publicat el

Com cada 9 d’octubre, el jovent tornem a eixir als carrers de València a seguir lluitant per recuperar els nostres drets socials, nacionals i de gènere arrabassats durant tant de temps. Aquest any ho farem especialment per plantar cara al feixisme, que voldria uns Països Catalans plens d’odi i s’ha trobat amb un poble que els barra el pas i els impedeix avançar.

Eixim altra volta amb motiu de la diada nacional del 9-O, que ha servit tants i tants cops per reivindicar les lluites i demandes populars del nostre territori. Des de fa uns anys, però, ha patit l’intent del feixisme i l’espanyolisme d’apropiar-se-la per arrelar l’anticatalanisme al País Valencià. Però la realitat és que l’antifeixisme ha tornat a dibuixar el mapa de la nostra nació sencera: el feixisme que colpeja Castelló, Palma, Dénia, Sant Joan de la Vilatorrada, Oliva o Manresa és sempre el mateix i és la ferramenta més violenta de l’espanyolisme quan veu perillar la unitat de l’Estat.

El feixisme és un element fonamental pel capitalisme i pel règim del 78, els quals necessiten un discurs d’odi per enfrontar la classe treballadora per motius de procedència, creences, identitat sexual o de gènere. Quan el capitalisme entra en crisi, tal com està passant als Països Catalans, pretén desorganitzar les treballadores i dividir-les. No obstant això, el que està aconseguint és que cada vegada siguem més conscients d’aquestes vides de misèria a les que ens volen sotmetre; que cada dia tornem a organitzar-nos i fer-los front.

Les institucions autonòmiques i locals, autodenominades com a governs del canvi, no ofereixen cap tipus de ruptura real i permeten tota mena d’agressions feixistes al nostre poble. A València, el darrer 9 d’octubre vam sofrir unes brutals agressions i persecucions per part dels neonazis, consentides per la Policia Nacional espanyola. Vam sentir por, però d’aquella por i indefensió vam prendre la humil decisió de no retrocedir. Tornàrem a veure de nou que els governants no treballarien per ensorrar el feixisme, i tornàrem a trobar-nos als centres socials, als barris i pobles d’arreu del país. I si avui estem ací fent front al feixisme, és gràcies a l’autoorganització popular i de base, a la consciència heretada de les nostres àvies i sobretot gràcies al coratge de totes nosaltres. Al Pacte del Botànic, ni està, ni se li espera, ni se’l vol!

Però el feixisme no és només un grup de nazis que cometen unes agressions concretes; el feixisme té una pedagogia molt definida i fonamentada en la discriminació i és el nostre deure no deixar-los ni un respir. Perquè som feministes, som LGTB, som natives i estrangeres, som de totes les ètnies. I sobretot, perquè som classe treballadora i romandrem unides.

Sols construint la Unitat Popular a cada poble, ciutat i comarca podrem aconseguir vèncer a la bèstia, amb el treball col·lectiu de tot el moviment antifeixista. Per això, enguany participem i convoquem al bloc unitari antifeixista que eixirà a les 18:00h de la plaça Sant Agustí de València.

Per tant, companyes: unim totes les lluites! Per les que ja no estan: Guillem Agulló, Miquel Grau, Sara Berenguer, Manuela Ballester, Alejandra Soler, Marina Ginestà; però també per les que han d’estar lluny de casa: Anna Gabriel, Adri, Valtònyc, Alfon, Marina, Lola. I també per nosaltres. Les que no oblidem les nostres precedents i les que continuarem construint els Països Catalans independents, socialistes i feministes que volem. Aquest 9 d’octubre és la constatació històrica que estem guanyant, i que guanyarem!

Construïm els Països Ca­talans antifeixistes!

9 d’octubre: NO PASSARAN!

**

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 4 d’octubre de 2018


Comments are closed.