Qualsevol sentència serà injusta. Responem als carrers!

Publicat el

Aquesta setmana en el Tribunal Suprem ha finalitzat el judici oral contra representants de l’1O i el procés sobiranista a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Així, queda vist per sentència un judici purament polític, injust i que no s’hauria d’haver celebrat.  És per això, perquè és un judici polític, que sabem que la sentència ja està escrita i serà condemnatòria: no hi haurà cap sentència que pugui ser justa.

Davant les crides a la desmobilització i que insten a esperar una resolució del TEDH és imprescindible continuar advertint que qualsevol sentència serà injusta. Si és condemnatòria voldrà dir que passaran més anys a la presó per exercir el dret a l’autodeterminació i, si és absolutòria, ja hauran passat gairebé dos anys en presó preventiva i hauran estat durant mesos sent protagonistes d’una farsa judicial.

Durant aquests mesos de judici hem sentit a representants del govern espanyol, guàrdies civils, policies i Fiscals parlar de violència per justificar la rebel·lió, quan l’única violència en l’1O va ser la policial, malgrat que qualsevol expressió d’autodefensa popular hagués estat completament legítima. Més de mil persones ferides per les càrregues policials durant la jornada electoral, una d’elles mutilada d’un ull per l’impacte d’una bala de goma. L’1O va estar marcat per l’autoorganització popular i la desobediència civil, però també per la repressió, és per això que la seva sentència pot marcar un precedent en l’onada repressora. Cal denunciar el judici pel seu caràcter polític i injust, però també per la ràtzia repressiva que suposarà. L’Esquerra Independentista i el conjunt del Moviment Popular des dels inicis hem patit i patim de primera mà la repressió, tant de governs centrals com autonòmics, i som ben conscients que la repressió pretén atemorir i perseguir la dissidència política. Tenim ben present a les antifeixistes detingudes aquesta setmana, a Controlades, La Pública a Judici, 8 mil motius, les joves d’Altsasu, l’Anna Gabriel, l’Adrià Carrasco i totes aquelles persones repressaliades per la maquinària de l’estat capitalista i patriarcal.

Fer una valoració política de les intervencions de les processades i les seves defenses durant el judici és una bona manera de defensar la seva condició de preses polítiques, és per això que rebutgem les renúncies polítiques que s’han fet durant les estratègies jurídiques. Davant un judici polític, apostem per una defensa política que acusi i desemmascari el Tribunal i l’Estat.

Aquests mesos de judici han alterat també el focus de debat, cada cop aquest se centra més en allò que transcorre a Madrid; el judici, les eleccions, les negociacions entre governs…Davant d’això cal continuar batallant en tots els fronts de lluita oberts als Països Catalans, generar estructures i xarxes de poder popular i respondre amb mobilització i determinació a qualsevol sentència dels judicis polítics. Organització i lluita per plantar cara!


Comments are closed.