28J | De l’existència a l’orgull. Vam ser i serem revolta!

Publicat el

Lesbianes, gais, trans i bis recuperem la nostra memòria rebel a 50 anys de Stonewall. Recuperem la memòria d’una lluita que va venir des de baix, que tenia pocs suports però una ràbia col·lectiva en forma d’un crit supervivent que deia prou. I no va ser una lluita tranquil·la ni pacifica, va ser una lluita contra la policia, enviats amb porres de l’Estat. Així va ser també a les primeres manifestacions als Països Catalans que commemoraven aquella revolta.

Al nostre país també tenim una memòria dels inicis d’una voluntat d’alliberament rebel que entenia que l’objectiu no podia passar per assimilar-se a la norma cisheterosexual sinó que entenia el com som com una dissidència conscient.

Avui diem que no volem ser la bandera de colors amb què tapar les vergonyes d’empreses que només ens volen un mes a l’any i sense molestar massa. Assenyalem un model d’orgull que veu com a aliats aquells que acaben amb els barris on vivim, que ens paguen una misèria quan treballem. Un orgull en què només té cabuda qui té diners i un cos perfecte i que perpetua una pressió estètica ja de per si asfixiant. També un orgull pensat per i pels homes que només incorporen a les dones aparentment. Nosaltres no volem desfilades que accepten en alguns moments partits com Ciutadans o el PP, els amics més amables de l’extrema dreta. Aquella mateixa extrema dreta que ens agredeix als carrers i a la que les institucions deixen impune.

Volem recuperar la memòria combativa, que som moltes les que habitem en els marges d’aquest orgull de mercat però que ens organitzem cada dia per poder ser com som i follar i estimar a qui vulguem. I ho fem conscients que amb la nostra existència volem qüestionar tot un sistema econòmic i social pel qual podem només ser una diversitat tolerable.

Organitzem-nos colze a colze, traiem la ploma i apuntem a les que només ens volen per vendre més i reclamem l’espai que ens pertoca als carrers. Com a joves siguem exemples i referents de la lluita que volem per aquells que venen després de nosaltres. Defensem-nos juntes i aixafem als que voldrien que desmereixéssim.

Gais, lesbianes, trans i bis vam ser i som revolta
I aquest 28 de juny passem de l’existència a l’orgull!


Comments are closed.