Apunts sobre formació política: IV Campaments Formatius

Publicat el

 

 

Instruïu-vos, perquè necessitarem tota la nostra intel·ligència.

Emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el nostre entusiasme.

Organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la nostra força.

Antonio Gramsci

 

La formació política és un aspecte fonamental de la militància individual i col·lectiva. En moments de crisi no només trontollen els fonaments econòmics i socials del sistema capitalista, sinó que les idees que el revesteixen i el sentit comú hegemònic també entren en conflicte. Així doncs, aprofundir en la formació política en els compassos previs a un curs polític convuls, és una necessitat imperiosa per actualitzar les tesis revolucionàries i posar-les a l’altura del moment.

En aquest sentit, ARRAN hem celebrat els IV Campaments Formatius de l’organització, una aposta per aprofundir en la teoria revolucionària, que no deixa d’estar indestriablement unida a la pràctica política. Entre les nostres referències, revolucionàries que abans que nosaltres vam utilitzar la seva experiència per inspirar una teoria alliberadora, que perseguís canviar el món en la seva totalitat i construir-ne un de nou. A més, per a nosaltres la formació té la vocació de conèixer lluites d’arreu, treballar en la nostra ètica revolucionària i intel·ligència col·lectiva: cal una formació al servei de la lluita del jovent treballador i organització per sistematitzar-la i convertir-la en praxi.

En conseqüència, un dels principals deures serà estendre i fer ús de les eines formatives disponibles per a posar-les a disposició de la nostra classe. En aquesta edició, militants d’arreu dels Països Catalans hem refermat el compromís amb la construcció de vincles de camaraderia, solidaritat i creixement mutu per la sedimentació en la nostra organització dels nous valors que guien la nostra pràctica política. L’estudi ens confirma que sense teoria revolucionària no hi haurà una pràctica revolucionària a l’altura del context, ni tampoc la capacitat d’integrar tot allò après al nostre dia a dia i transmetre-ho a les companyes. Com a joves, som un vehicle de transmissió necessari entre la tradició revolucionària i les lluites del present, que n’obliguen la seva actualització per guiar la pugna del demà.

En definitiva, la formació és també una manera de reconèixer la feina de militants que ens han precedit i que s’han valgut del marxisme per a sintetitzar els seus anhels revolucionaris en una manera pròpia de veure el món, que ha sublimat en ARRAN. Simultàniament, la formació és una promesa respecte al futur i les noves generacions de joves que se sumaran a les files de la revolució. Continuarem creixent i formant-nos per acabar amb el capitalisme neoliberal que ens explota com a treballadores i ens oprimeix com a persones, amb l’objectiu de construir el socialisme feminista als Països Catalans.​​​​​​​

 

Fem-nos dignes del present que ens ha tocat viure per guanyar el demà!


Comments are closed.