Comunicat d’Arran Benimaclet – Horta Nord en suport a Ca la Vaga

Publicat el

Arran Benimaclet – Horta Nord, davant la repressió i destrucció de l’espai alliberat la passada vaga general pel moviment estudiantil (Ca la Vaga) , veu la necessitat d’expressar la seua posició sobre aquest actiu dels moviments socials que ha sigut destruït en pro del manteniment del sistema capitalista actual.

Som conscients que als Països Catalans l’autogestió juga un paper molt important en l’avanç dels canvis socials, d’aquestos espais alliberats naixen projectes i idees basades en l’anàlisi i la crítica constructiva de la realitat actual. Al País Valencià l’alliberament de Ca La Vaga, antiga facultat d’agrònoms i propietat de la Universitat Politècnica de València que es trobava en desús des de fa cinc anys, va suposar la creació d’una eina al servei de la societat i un gran pas per la lluita estudiantil obrint així el camí a l’acció directa contra les agressions del capital contra l’ensenyament públic.

Ca La Vaga s’ha convertit en poc de temps en un referent per als moviments socials de la ciutat de València, aquest ha proporcionat durant el seu breu temps de funcionament nombroses xerrades, tallers i actes culturals entre altres activitats d’interès general i amb un caràcter obertament anticapitalista i transformador, però el més important: ha obert un punt de trobada i de confluència per als diversos moviments anticapitalistes d’arreu del País Valencià.

Totes podem observar com actualment tant la Universitat de València com la Universitat Politènica de València estan acatant sense cap problema l’Estratègia Universitària 2015, un procés que va donar un cop mortal a l’ensenyament públic amb el Pla Bolonya i ara amb el pretext de la crisi es prepara per finalitzar el procés d’elitització de ensenyament. Davant aquests fets Ca La Vaga va suposar un estimul per a l’Assemblea Interuniversitària que últimament s’ha estat organitzant entorn d’aquest espai, a través d’aquesta eina s’ha posat en pràctica un altre tipus d’educació que cap universitat al món capitalista pot donar: l’educació d’anàlisi i crítica, aquella que tant preocupa a l’oligarquia dominant per si desperta les ments de la societat.

De nou les classes dominants es defenen i intenten destruir tot allò que amenaça la seua posició oligàrquica i es que al sistema no li interessa que es realitzen activitats que el qüestionen o que donen solucions més enllà d’unes retallades que, al cap i a la fi, solament suposen el cicle natural i viciós del capitalisme.

Arran Benimaclet – Horta Nord ens posicionem al costat d’aquest espai i de totes aquelles represaliades que han sofrit la violència estatal com a resposta de la resistència, entenem aquest desnonament com una acció més de submissió per part de les universitats valencianes deixant-nos clar que la lluita al carrer i la feina de base és el camí a seguir per aconseguir el model universitari de les classes populars. El moviment estudiantil com a part de la lluita de les classes populars sempre comptarà amb el nostre suport i amb la nostra força, no donarem ni un pas enrere.

Convidem a més a tots els moviments socials d’arreu dels Països Catalans a seguir l’exemple de Ca La Vaga i prendre l’autogestió com una eina necessària per agafar amb força als carrers perquè no és cap delicte alliberar un espai abandonat i en total desús mentre la necessitat es viu al carrer i forma part del dia a dia. Perquè el capital està nerviós i està més violent que mai endavant amb la lluita per la construcció d’espais propis de les classes populars. Per l’autogestió i la construcció de la revolta, totes fem Ca La Vaga!

Benimaclet, 09-12-2012


Deixa un comentari