El militant d’Arran Terres de l’Ebre acusat de desobediència pels Mossos ha quedat absolt

Publicat el

El passat 14 de novembre, el mateix dia en que hi havia convocada vaga general, el nostre company Dennis C. va haver d’assistir a judici per una denúncia presentada pels Mossos d’Esquadra que culpaven al militant “d’una falta de desobediència als agents de l’autoritat”. Aquesta acusació es va fer el dia 11 d’octubre, quan cinc militants d’Arran sortiren per Tortosa a penjar pancartes denunciant la diada feixista de la Hispanitat.
Al judici, Dennis va denunciar que s’havia limitat a qüestionar la legalitat i els motius de l’escorcoll, que va considerar “un abús de poder exercit amb manca de respecte i eduació”.
El Col·lectiu contra la repressió a les Terres de l’Ebre denuncia que “és una nova mostra de la politització de l’acció policial dels Mossos a Tortosa i a l’Ebre”, ja que la sentència suggereix que no hi havia motiu per fer la denúncia que varen fer els Mossos contra el militant d’Arran. Com reconeix la sentència: “existió una intervención policial y parece que el denunciado no fue todo lo colaborador que debería haber sido, pero es que ni aunque hubiesen quedado acreditados no serian constitutivas de ilícito penal alguno”.
Dennís és membre d’Arran Terres de l’Ebre, del Casal Panxampla i partícip de diferents moviments socials del territori. Des d’Arran, considerem que aquesta acusació absurda fa palesa la repressió que estem vivint a les nostres terres i volem denunciar el malbaratament de recursos públics per formular denúncies infundades a persones que dia a dia lluiten per una societat més justa. Per això, demanem que es prioritzi la persecució dels banquers, defraudadors i polítics corruptes, ja que són ells els veritables culpables de la crisi que estem tots avesats a patir.
Prou repressió, només lluitant tenim futur!

Deixa un comentari