Carbó per als culpables de la misèria del jovent dels Països Catalans. Només lluitant tenim futur!

Publicat el

Arran porta carbó als culpables de la crisi a: Figueres, Manresa, Santpedor, Sallent, Caldes, Tortosa, Mataró, Bordils, Celrà, Flaçà, Girona, Igualada i Castelló

Coincidint amb la tradicional festivitat de reis, on és costum arrelada en la nostra societat intercanviar-se regals, diverses assemblees d’Arran han dut a terme una acció simbòlica i jugant amb la simpatia de la tradició –que explica que aquells nens que no s’han portat bé durant l’any aquest dia reben carbó en comptes de regals- han repartit carbó a aquells responsables de les nostres problemàtiques, misèries i opressions. Així, les assemblees han atacat el PP –com a màxim botxí de la llengua i cultura catalanes-, CiU –culpable de les retallades i privatitzacions-, bancs i caixes –màxims culpables de la crisi capitalista-, les ETT’s –un engranatge més del sistema que ajuda a l’empresariat a precaritzar les nostres condicions i drets laborals- i a l’Església –com a part activa de l’ofensiva ultracatòlica contra els nostres drets i llibertats sexuals i reproductius.

Un patge d’Arran reparteix carbó als bancs de Figueres

En el marc de la campanya nadalenca iniciada conjuntament amb les assemblees d’Arran de comarques gironines, el passat divendres 4 de Gener un patge d’Arran Alt Empordà va recórrer el centre de la ciutat repartint carbó als bancs i caixes, a qui l’assemblea – a través del manifest llegit i repartit- va assenyalar com els culpables de la crisi i la precarietat de les nostres vides.

Podeu veure l’acció del divendres 4 de gener en el vídeo penjat a la xarxa per la televisió online de l’Alt Empordà, Tramuntana.TV.

A Manresa, Sallent i Santpedor per als culpables de la nostra misèria: Carbó!

El matí del dia 6 de gener, dia de reis, diverses entitats bancàries, empreses de treball temporal i seus de Convergència s’han despertat amb un regal peculiar, un grapat de sacs de carbó. L’organització juvenil Arran ha volgut assenyalar així als qui considera culpables de l’actual situació de misèria i manca de futur en què es troba la societat.

Tant a Manresa, com a Sallent i a Santpedor, Arran ha portat sacs de carbó on hi apareixien paraules com “desnonaments”, “atur”, “deute il·legítim”, “misèria”, “repressió”, “privatitzacions”, “dictadura dels bancs” o “retallades” i ha col·locat el cartell de “Als culpables de la nostra misèria: carbó!”.

Segons Arran “les polítiques neoliberals que Convergència i el PP han aplicat de la mà arreu dels Països Catalans estan asfixiant a les classes populars”, i en comptes de carregar els sacrificis sobre aquells que més tenen, “han decidit carregar tot el patiment sobre les persones més desfavorides en forma de retallades socials i pujades d’impostos”. Els governs no han dubtat a l’hora d’injectar liquiditat: entre rescatar bancs i persones, “han escollit regalar als bancs milers de milions d’euros que hem pagat entre tots i totes mentre aquests mateixos bancs asfixien a les persones desnonant-les i portant-les a la misèria”. Arran “fa una crida al jovent a sumar-se a la lluita per demostrar que aquesta crisi que estem vivint sols és una estratègia per privatitzar i retallar-nos les conquestes socials que les nostre àvies i besàvies van aconseguir”. Afirmen que com diu la seva campanya que porta per lema “Només lluitant tenim futur”

A les Terres de l’Ebre, carbó per a l’església, els bancs, el departament d’interior, Ciu, i PP

Aquesta tarda, un grup de jóvens membres de l’organització independentista Arran han realitzat una acció de denúncia per assenyalar els culpables de la crisi i els que se’n aprofiten per enriquir-se o per tirar endavant retallades socials. Els jóvens han portat carbó a una oficina de “La Caixa”, a la seu de Convergència i del PP a Tortosa, al Bisbat i a la delegació del Departament d’Interior a les Terres de l’Ebre.

L’acció, que s’ha fet per quart any consecutiu, pretén denunciar aquells que s’han portat malament durant l’any anterior i mereixen un escarni. Enguany, s’ha posat de manifest la falta d’oportunitats per al jovent denunciant l’ERO de CEMEX, les retallades socials, els atacs a la llengua per part del govern central, la repressió policial amb empresonaments i bales de goma, la deriva ultraconservadora de l’Església en matèria social, així com la crisi del sector financer, que ha afectat a la població amb estafes com les de les preferents i desnonaments.

L’Esquerra Independentista de Caldes reparteix carbó als bancs i ocupa “La Caixa”

El vespre del dissabte 5 de Gener Arran Caldes- conjuntament amb la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista del poble- va dur a terme una acció simbòlica de protesta contra els principals culpables de la crisi que estem vivint, els bancs i caixes.

L’acció va consistir en repartir carbó per bancs i caixes del poble tot enganxant-hi cartells relacionats amb el no-pagament del deute il·legítim o en contra de la dictadura de bancs i mercats. Alhora, mentre es realitzava l’acció es van repartir la següent octaveta als vianants:

“La situació d’asfíxia econòmica que viuen moltes famílies no para d’empitjorar any rere any.

La situació d’asfixia econòmica que viuen moltes famílies no para d’empitjorar any rere any. una de les cares més crues de la estafa que vivim són els desnonaments: durant el 2012 n’hi ha hagut més de 530 cada dia.

Com l’any passat, arran caldes i la resta de l’esquerra independentista de caldes aprofitarem la cavalcada de Reis al poble per assenyalar els principals culpables d’aquesta situació, els bancs i caixes que han aplicat la legalitat (feta a mida) sense escrúpols, unes empreses que quan no tenen beneficis acaben sent rescatades amb diner públic.

També volem agrair a la gent de la plataforma d’afectats per la hipotèca, la pah, la feina que fan dia a dia al lluitar contra la màxima del capitalisme, on qualsevol acció està justificada pels beneficis econòmics que se’n poden obtenir, encara que això impliqui fer fora gent de les seves cases i evocar-les a situacions de (més) misèria.

Donem tot el suport a la ILP per la dació en pagament i animem a totes les persones a implicar-se en les lluites contra les desigualtats inherents del sistema econòmic capitalista.”

Carbó per al govern de Convergència i Unió a Mataró

L’Assemblea d’Arran de Mataró va dur a terme la tarda del 4 de Gener una acció pels carrers de la capital maresmenca on un rei mag repartia carbó a totes aquelles entitats responsables de l’actual situació econòmica i social. En el manifest –que podeu trobar íntegre aquí – les joves posaven èmfasi en el govern de CiU de la ciutat però durant l’acció també es van atacar altres entitats com seus bancàries a qui s’assenyala com a principals culpables de la situació de crisi que estem vivint. Al manifest, l’assemblea fa –en primer terme- un balanç de l’any 2012 repassant totes les efemèrides i esdeveniments que han marcat l’any 2012 per Arran Mataró, seguidament –fragment que reproduïm- parla d’aquells que s’ha portat malament aquest 2012 i per això la nit de reis van rebre carbó.

“Els que no s’han portat tan bé són Convergència i Unió veient que posa, cada cop més, pals a les rodes a qualsevol iniciativa popular que proposi una alternativa d’oci juvenil. Hem vist com l’Ajuntament ha desautoritzat, quan tan sols quedaven 13 dies per la revetlla de cap d’any, la celebració de l’OCA a la gàbia de Mataró, sense mostrar una voluntat política a trobar alguna solució. El govern de CIU aposta per una ordenança de civisme que anul•la tota participació ciutadana i ajuda a destruir el teixit social i juvenil de Mataró.

Per tant, regals i felicitats a tots aquells que tiren endavant iniciatives populars i carbó a aquest Ajuntament que posa entrebancs i mostra un gran desinterès per fer de Mataró una ciutat més participativa!

El nostre Ajuntament, amb la insensible i cega recerca de beneficis, que després de la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que demostra la il•legalitat del plantejament urbanístic de Can Fabregas, segueix volent tirar endavant un procés corromput per l’anterior govern i que pretén engegar el projecte del Corte Inglés que només farà que destruir el petit comerç del centre i donar beneficis a la gran multinacional.

Per tant, carbó per CIU, i sobretot pel PSC, que han volgut fer aquest mal negoci al marge de la llei, que han estat els culpables d’un trasllat innecessari, d’una destrucció del patrimoni i d’una pèrdua de diners i temps!

Estimats Reis Mags d’Orient, esperem que l’any vinent ens podeu portar més democràcia per al poble i no tant xoriço i especulador. Desitgem que l’any vinent pugueu deixar més regals i no tant de carbó.

Des d’Arran us desitgem unes Bones Festes”

Els culpables de la crisi també reben carbó a Celrà, Bordils i Flaçà

La passada nit del 5 al 6 de gener, l’assemblea d’Arran Llera del Ter va realitzar accions coordinades als pobles de Celrà, Bordils i Flaçà portant carbó i encartellant les diferents seus bancàries d’aquests municipis: La Caixa, BBVA, Banc Sabadell, etc. Amb aquesta acció, s’ha volgut mostrar el rebuig que sentim el jovent cap aquestes entitats financeres de manera simbòlica. Des d’Arran volem recordar que la greu crisi econòmica que estem vivint té origen en la crisi financera provocada per la seva especulació. Així, mentre ells encara gaudeixen dels guanys i beneficis que van fer i continuen fent, han aconseguit socialitzar-ne les pèrdues. Els rescats bancaris són un exemple de que és tota la població qui està pagant les conseqüències de les seves decisions, i que tot i els seus beneficis, no deixen de desnonar famílies deixant-les a la misèria. Des d’Arran no deixarem d’assenyalar els culpables de la crisi i de recordar que només lluitant tenim futur.

A Girona carbó per a CiU, PP i La Caixa

Per la seva banda, Arran Girona ha repartit carbó a les seus de Convergència i Unió (CiU), el Partit Popular (PP) i la Caixa de la capital gironina. L’assemblea els assenyalava com els principals culpables d’atacar i voler destruir els nostres drets socials i nacionals.

Carbó “per aquells que s’han portat malament” a l’ajuntament d’Igualada

Arran Igualada, en acció conjunta amb els tres reis mags i les patgesses, va deixar –durant la nit de reis- carbó a la porta del consistori anoienc acompanyat de cartells –signats per l’organització juvenil- on s’hi podia llegir “per aquells que s’han portat malament: Carbó!”

Carbó per al PP a Castelló de la Plana

Finalment, l’Assemblea d’Arran la Plana també va dur a terme una acció agitativa durant la nit de reis. La seu del PP de Castelló apareixia, ahir, amb carbó a la porta i amb les façanes pintades amb el lema “carbó als qui ataquen la nostra llengua” i signat per Arran. L’assemblea ha explicat l’acció assenyalant “carbó als qui ataquen la nostra llengua, ens arruïnen, ens discriminen i ens neguen el futur”


Deixa un comentari