Arran Sant Cugat i la PAH protagonitzen “el pessebre desnonat”

Publicat el

Una setantena de persones han fet una cercavila pels carrers de Sant Cugat cantant versions de nadales en contra del desnonaments, interpretades pel cor Cantem les quaranta.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Cugat (PAHStC), Arran Sant Cugat  i el cor Cantem les quaranta comencen l’any com el van acabar: protagonitzant actes en contra dels desnonaments. Aquesta vegada, però, ho han fet amb el context nadalenc que pertoca en aquestes dates i han recorregut els carrers de la ciutat cantant les nadales amb les lletres versionades.

Una setantena de persones han fet una cercavila des de la plaça de Lluís Millet fins als Quatre Cantons, on els membres de les tres entitats han improvisat un pessebre vivent dins del caixer de La Caixa que hi ha a la plaça i han convidat els ciutadans que passaven per allà que l’entressin a veure.

Durant tot el recorregut han cantat les tradicionals nadales com El desembre congelat, Fum, fum, fum, El noi de la mare o Les dotze van tocant, però amb lletres denunciant amb un cert to irònic i satíric la situació que moltes famílies viuen al veure’s desnonades de casa seva. Les versions de les cançons, que fa anys que s’entonen, tenen el seu origen a la comarca d’Osona. A banda tampoc han faltat consignes com “gent sense casa, cases sense gent, no s’entén”

Stop desnonaments!

Amb l’acte d’aquest dimecres 3 de gener, la plataforma que lluita pel dret a l’habitatge juntament amb Arran han alertat que cada setmana una família recorre a ells per assessorar-se sobre els desnonaments. Recordar que el passat mes de novembre, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Sant Cugat va aconseguir la primera dació en pagament des que es va formar.


Deixa un comentari