Prou persecució política a Badalona!

Publicat el

El Casal Antoni Sala i Pont, Arran Badalona i CUP Badalona presenten un recurs de reposició contra les multes de 201 euros que han rebut 5 assistents al casal durant un acte contra la Hispanitat i condemnen les “represàlies” que s’estan portant a terme contra les tres organitzacions.

Els fets es remunten al passat 12 d’octubre de 2012, quan la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona va assaltar el Casal Antoni sala i Pont, va retenir desenes d’assistents i va detenir un dels socis de l’entitat, que va quedar absolt a un judici de faltes el passat mes de desembre.

Dos mesos després, 5 dels assistents a l’acte, que van estar retinguts i identificats per la Guàrdia Urbana, han rebut la notificació d’una sanció de 201 euros per “suposat” consum d’alcohol a la via pública.

El Casal Antoni Sala i Pont, Arran Badalona i la CUP Badalona condemnem la falsedat d’aquestes acusacions i hem presentat aquest matí un recurs de reposició de 5 pàgines a la Regidoria d’Hisenda i de Recursos Interns i denuncien les següents irregularitats:

  • Manca de notificació per presentar al·legacions. Les notificacions no han arribat en el temps i forma corresponents per tal que la persona presumptament infractora pugui presentar les seves al·legacions, fet que crea una situació d’indefensió jurídica.
  • Manca d’identificació dels presumptes autors. En la resolució es fa esment d’un col·lectiu de persones interessades però, en cap cas, s’especifica aquesta col·lectivitat.
  • Manca de fonamentació jurídica ja que no es determina l’hora exacta de la infracció, de quina forma es va comprovar la beguda que s’estava consumint, ni en quina zona de la via pública es trobava la persona interessada. Tampoc No es determinen els motius pels quals no es va considerar oportú fer una advertència prèvia enlloc d’imposar la sanció econòmica.
  • Manca de proporcionalitat. La sanció de 201 euros no respon al principi de proporcionalitat que estableix l’Ordenança de civisme, ja que en cap cas es va alterar el medi ambient ni la salut de les persones, no existeix intencionalitat, ni reincidència ni reiteració.

Per tot l’exposat, les tres entitats demanem que s’anul·li la resolució i que quedi sense
efectes la sanció imposada.

El Casal Antoni Sala i Pont, Arran i la CUP reiterem la falsedat de les acusacions, ja que en cap moment es va consumir alcohol a la via pública ni es van produir actes incívics, i insistim en condemnar “l’onada de represàlies” que estem patint des que el govern del PP va accedir al govern municipal.

Antoni Sala i Pont, Arran i CUP

Badalona, 15 de gener de 2013


Deixa un comentari