26 de gener: Diada de les combatents catalanes

Publicat el

El 26 de gener, Arran Palma volem reivindicar la Diada històrica de les combatents catalanes. Diada on es commemora la victòria de les tropes catalanes front les de Felip IV a la batalla de Montjuïc l’any 1641; la mort, el 1979, del jove militant de Terra Lliure per part de la policia espanyola; i l’entrada de les tropes feixistes espanyoles a Barcelona l’any 1939.

Així doncs, rendim el nostre més sentit homenatge a les persones que s’han organitzat i han plantat cara a l’estat espanyol per la independència i el socialisme dels Països Catalans. A totes aquelles generacions passades de revolucionàries que han deixat la vida per prendre la decisió de lluitar pels seus ideals i les seves conviccions. Per totes elles, ara creim que ens toca prendre a nosaltres la humil decisió de no retrocedir.

En el record, en la nostra consciència col•lectiva i en el nostre compromís polític del dia a dia hi són presents encara. Fèlix Goñi, Quim Sànchez, Martí Marcó Antoni Villaescusa, Julià Babia, Gustau Muñoz, Jordi Martínez de Foix, i a totes les persones caigudes per la llibertat nacional i social del nostre país.

Visca la terra!


Deixa un comentari