POC QUE HI CABEM PAS EN AQUESTA CIUTAT, nova campanya d’Arran Girona

Publicat el

A mitjans d’octubre d’aquest any l’Ajuntament de Girona, governat per CiU amb ple suport del PP, ha aprovat l’ordenança de civisme que prohibeix aspectes tant inversemblants com estendre roba als balcons i finestres, no beure alcohol al carrer, anar sense samarreta per la via pública, menjar als parcs, espolsar les tovalles i regar les plantes fora de l’horari estipulat, entre d’altres. Aquesta ordenança suposa un pas més per part del govern del nostre alcalde, Carles Puigdemont, per crear una Girona, sobretot el centre de la nostra ciutat, de pur maquillatge i  d’autèntica façana encarada només al turisme.

D’altra banda, el jovent gironí observem perplexos com de diferent és la realitat gironina de veritat: cada dia els joves tenim menys perspectives de futur; amb un 50% d’atur juvenil i una manca d’accés a l’habitatge i l’ensenyament, l’injust i creixent desmantellament dels serveis socials que ofereix la ciutat, la marginació i la censura que pateixen les entitats socials i polítiques de l’organització de Fires i d’altres esdeveniments, la deixadesa dels barris que no són al centre de la ciutat, entre un llarg etcètera.

L’ordenança també sanciona fortament el consum d’alcohol a la via pública, principalment, quan aquest consum és realitzat per menors d’edat. Des d’Arran, entenem que mitjançant aquesta ordenança l’ajuntament intenta tirar pilotes fora i no afrontar les veritables causes que indueixen el jovent al consum d’alcohol i altres drogues que, majoritàriament, ve influenciat pels pocs recursos que es destinen a fer pedagogia sobre el tema i pel model d’oci consumista basat en el benefici d’unes poques grans empreses de l’oci nocturn.


Aquest última situació dificulta altres tipus d’oci viables a la ciutat i posa de manifest la falta d’espais on els joves puguem crear el nostre propi model d’oci lluny de les demandes dels grans interessos privats. En aquest sentit l’ordenança de civisme fa un pas més i elimina qualsevol possibilitat d’oci juvenil alternatiu i crític amb el sistema que pugui molestar les “màfies” de l’oci nocturn elitista i consumista que hi ha la nostra ciutat. Apostem, doncs, per un model d’oci que vagi més enllà de la simple alienació de la dura realitat del dia a dia i perquè sigui el mateix jovent qui se’l construeixi, des de la base, l’arrelament cultural, l’autogestió i la participació activa. Apostem, en definitiva, per un model d’oci del jovent i pel jovent.

A més a més, l’ordenança suposa l’últim pas de l’ajuntament de la nostra ciutat per dificultar l’accés del jovent organitzat a portar a terme activitats al carrer. Ja fa anys que els joves de la ciutat de Girona hem d’aguantar negatives per part de l’ajuntament o hem de superar un gran nombre de tràmits burocràtics per poder celebrar concerts, dinars populars o tot tipus activitats festives i reivindicatives.

Des d’Arran, creiem que el carrer és l’espai propi on el jovent ha de poder expressar les seves reivindicacions i realitzar-hi activitats que fomentin la cohesió dels nostres barris. Volem una Girona pels seus habitants, pel jovent, participativa i on el carrer sigui el centre de tot tipus d’activitats populars i no d’unes poques empreses que sovint actuen com a veritables màfies.

Per això reclamem que amb aquesta ordenança el jovent poc que hi cabem pas en aquesta ciutat!

No a la Girona del maquillatge i la hipocresia, contra l’ordenança de civisme:
EL JOVENT RECUPEREM EL CARRER, CONTRUÏM ALTERNATIVES!


Deixa un comentari