Contra les retallades i la privatització, NO PAGUEM!

Publicat el

L’estació de metro de Plaça Espanya s’ha llevat amb les portes obertes. Obertes a un transport que cada dia se’ns fa més difícil pagar.

Eren les 7 del matí quan Arran Poble Sec, Arran Sants i Arran Les Corts hem baixat al metro per denunciar l’increment de preus i el mal servei que TMB dóna. Les tarifes actuals són desproporcionades i encara més per a joves com nosaltres que estem caracteritzats per la precarietat.

Mentre denunciàvem la vulneració d’un dret fonamental del conjunt de la societat, un grup de 12 agents dels Mossos d’Esquadra ens han envoltat. Tot i que no estàvem realitzant cap alteració ni desordre públic, sota el pretext de malmetre la maquinària de validació de l’estació i per realitzar un acte de protesta que obligava a no pagar, ens han identificat a totes les presents. A més, han aprofitat la presència de menors d’edat per dur-los a casa seva o a comissària per ser correctament identificats. L’única finalitat ha estat atemorir i fer escarni de la situació. Calia portar a aquestes companyes fins a casa seva? Han comés algun delicte? Una identificació no cal ser notificada als pares però el paper que els Mossos d’Esquadra han jugat ha estat paternalista i altament arrogant.

Denunciem l’actitud del personal de seguretat de l’estació de plaça Espanya i el comportament dels Mossos d’Esquadra davant un acte simbòlic que convidava a la defensa col·lectiva per mantenir vius els nostres drets.

Atemorir? Ridiculitzar? Posar al punt de mira? La repressió no ens aturarà. Contra les agressions capitalistes, reclamem el que és nostre!

El transport públic és un dret, no un privilegi!
Joves, defensem el transport públic!


Deixa un comentari