Crònica de la VIII calçotada del Fort Pienc

Publicat el

Gairebé mig miler de persones varen gaudir ahir de la VIII Calçotada del Fort Pienc. Com cada any, l’entitat Xiroc juntament amb Arran Fort Pienc hem organitzat una calçotada popular a la plaça del barri, aquest cop emmarcada en temàtica feminista en commemoració del 8 de març, dia de la dona treballadora.

La jornada començà amb les actuacions de la Colla Bastonera de l’Eixample i la colla castellera Els Xiquets de l’EI. Una bona mostra de la ferma defensa de la cultura popular i la reivindicació de l’espai públic. A continuació se celebrà el tradicional concurs del “Veí/veïna més hàbil del barri”, que va comptar amb la participació de diverses parelles que demostraren les seves habilitats passant proves des d’una carrera de sacs, el limbo o fins i tot l’escalada sobre un pilar de caixes, despertant l’admiració de bona quantitat de veïns i veïnes.

A l’hora de dinar, la plaça del Fort Pienc es va omplir de gom a gom; de calçots, romesco, pa amb tomàquet i botifarres. En acabar, varem gaudir de l’actuació dels Monòlegs de la Vagina. Representats per joves del barri què treien a la llum diverses problemàtiques actuals que patim les dones que vivim sota el control d’una societat patriarcal.

Tot seguit, els nens i nenes de l’esplai Xiroc van organitzar un quinto popular que va acabar amb la ja tradicional guerra de calçots. I per acabar, Bossonaya i les PD Ovàries van donar ritme i festa al final de la jornada.

Amb jornades com aquesta volem reafirmar-nos en la defensa d’una cultura popular viva i al carrer, reivindicant l’espai públic com a espai de totes. Agraïm la participació a totes les veïnes del Fort Pienc i d’altres barris perquè ens donen forces i ànims per continuar.

Que visca la calçotada popular del Fort Pienc!
Arran Fort Pienc


Deixa un comentari