Ni una jove més! Euskal Gazteria Aurrera! Solidaritat amb les joves detingudes

Publicat el

Van dir que els costaria endur-se’ls, i així ha estat. Quaranta furgonetes de l’Ertzaintza han irromput a les sis del matí a l’Askegunea de Donosti, i han tret una a una les centenars i centenars de persones reunides allà per protegir les vuit joves condemnades per la injustícia espanyola per l’únic delicte de ser militants actives en la transformació radical de la seva societat, en comptes de consumidores passives, que és com ens volen.

La policia del PNB ha fet servir la seva violència en contra de l’actitud de desobediència civil amb que ha respost el jovent basc durant tres llargues hores, on han estat colpejades, arrossegades pels cabells, insultades i amenaçades, tot després d’haver expulsat la premsa del recinte per tal de poder fer la seva tasca sense testimonis.

La mateixa policia que va causar la mort de Iñigo Cabacas amb les seves pilotes de goma ha vingut de nit per endur-se aquestes joves per ordre de l’Audiència Nacional, com ha estat fent sense cap mena d’oposició amb centenars de joves criminalitzades, torturades, condemnades i empresonades pel sol fet d’organitzar-se per lluitar pels seus drets. Curiosa democràcia!

Quan només una de les parts del conflicte polític basc ha donat mil i un passos per tal d’avançar en la seva resolució, l’Estat espanyol, el PPPSOE i el seu braç executor a Euskal Herria, el PNB, no fan res més que afegir pedres als murs de les presons, tot utilitzant les presoneres polítiques basques com a hostatges. És hora de buidar les presons, no d’omplir-les encara més. És hora de fer front al conflicte des de la política, no des de la repressió.

Per tot això, des d’Arran i Amics i Amigues d’Euskal Herria fem una crida a la gent arreu dels Països Catalans a solidaritzar-se amb el jovent basc i a participar en la concentració de solidaritat amb les detingudes convocada aquesta tarda, a les 20h, a la plaça Sant Jaume, per reforçar el mur popular que permeti que no s’enduguin cap altre jove més a cap presó.

Aprofitem per convidar a totes i tots a la concentració en solidaritat amb els i les presoneres polítiques basques que tindrà lloc el proper dia 18 de maig a les 19h a la plaça de la Virreina, coincidint amb la jornada de mobilització convocada pel mateix dia arreu d’Euskal Herria.

Solidaritat amb les 8 de Donosti. Presos i preses basques a Euskal Herria.

Per la resolució dialogada del conflicte basc.

SOLIDARITAT des dels PPCC: Ni una jove més!

Aquest dies ha arribat fins als Països Catalans la muralla popular de Donostia. Després de l’ordre de detenir als joves processats de Donostia, Euskal Herria ha demostrat que no acceptarà un judici polític més, que no els deixaran que segrestin a les seves joves tant fàcilment.

Encara que els judicis polítics sempre són inacceptables, en aquests moments que viu Euskal Herria és més inadmissible que els estats opressors segueixin amb els camins de la repressió que supera totes les fronteres de la democràcia, drets civils i la justícia. Mentre que el Moviment d’Alliberació Nacional Basc ha posat tots els esforços per obrir camins de resolució al conflicte, només es reben obstacles i injustícies per part dels Estats opressors, i els seus representants politics.

Però més enllà dels obstacles, més enllà de les actituds immobilistes del PPPSOE i l’actitud de col·laboracionista del PNB amb aquets, Euskal Herria ha ensenyat què vol dir el Poder Popular. Ha sigut increïble la Muralla Popular que han construït aquets dies a Donostia, exemple de la dignitat, lluita, llibertat i solidaritat. Els borregos del PNB tindran escuts i Porres, però la millor arma que té Euskal Herria és la solidaritat, la solidaritat i lluita que no és poden aturar.

Encara que des d’abans sabíem que sols el poble salva al poble, aquets dies a Donostia han fet realitat la dita. S’ha de mencionar, que la solidaritat de Donostia, s’ha estès arreu del Món. Cal dir que les detencions, i la sentència en contra de les 9 joves, apart de ser una condemna en contra de tot el jovent basc, és una condemna que va en contra de totes les revolucionaries i militants d’esquerres.

Cada dia ens arriben notícies arreu del Món que mostren injustícies que pateixen revolucionaries de diferents llocs. Els tentacles del imperialisme i el capitalisme no tenen fronteres, però per això mateix, els respondrem amb la solidaritat entre els pobles. La solidaritat és la nostre millor arma.

Des dels Països Catalans s’ha mostrat any rere any la solidaritat cap a EH, i en aquets moment de resolució, als PPCC hem seguit assenyalant injustícies que es pateixen a EH i hem demostrat que seguirem acompanyant al poble basc per poder superar el bloqueig que pateixen per part dels Estats opressors.

Les iniciatives que s’han fet durant aquets dies els ha encaminat Amics i Amigues d’EH, en col·laboració amb l’Esquerra Independentista. El dijous a la nit, joves d’Arran i basques que viuen a Barcelona van gravar un vídeo davant del Casal Popular de Gràcia que acaba de ser desallotjat. Ahir, a la concentració per rebutjar les detencions es van ajuntar al voltant de 100 persones, davant del Ajuntament de Barcelona. Però més enllà de Barcelona, la solidaritat ha arribat des de tots els PPCC en forma de comunicat, manifest o foto.

Des dels PPCC l’abraçada més forta a Ekaitz, Adur, Aitor, Nahikari, Imanol, Oier, Mikel, Ekaitz i Egoiri. I força a tot el jovent basc, sou irreductibles companyes, som irreductibles!

Euskal gazteria aurrera! No més judicis politics!


Deixa un comentari