Crònica de l’homenatge a Guillem Agulló a Burjassot

Publicat el

El passat 13 d’abril els carrers de Burjassot van ser un clam antifeixista. Amb més de 2000 persones la manifestació que organitzava Arran va recórrer els carrers de Burjassot. La manifestació començava amb unes emotives albaes a la plaça de l’ajuntament i amb el desplegament d’unes pancartes des d’un dels murs de les Sitges. Un cop iniciada la marxa un membre d’Espanya 2000 va intentar provocar als manifestants fent fotografies als allí presents, els manifestants van continuar amb la marxa i no van caure a les seues provocacions.

A l’altura de la plaça del Pouet (lloc on residia Guillem amb la seua família) es van fer unes muixerangues. Poc després i al mercat municipal es va despenjar una altra pancarta després d’una muixeranga i mentre es cridava Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

La manifestació va acabar a la plaça de l’ajuntament on es feia l’acte en homenatge. L’acte va començar amb un poema d’Estellés, el poeta del poble, llegit per la seua néta. Poc després es donava pas al manifest d’Arran llegit per una companya de l’organització. En acabar el manifest es va interpretar a càrrec de Carles Pastor un poema de Francesc Mompó dedicat a Guillem. David Fernàndez, parlamentari de la CUP-AE, va llegir el manifest unitari. poc després una companya del Bassot llegia la carta que ens havien fet arribar els familiars i amics de Yolanda Pérez. També un company del Centre Social Terra va llegir la llista d’adherits als actes que en total eren més de 100 col·lectius, organitzacions, associacions… Seguidament va sonar una cançó que la germana de Guillem, Betlem Agulló, ha composat amb els xiquets de l’escola on treballa. Finalment es va interpretar el Cant dels Ocells així com la muixeranga des de dalt de l’escenari.
Una vegada acabat aquest molt emocionant homenatge a Guillem Agulló es va fer el sopar popular del que van participar més de 500 persones.

Cap a les 10 de la nit començava el concert a mans de Feliu Ventura i Borja Penalba, Obrint Pas en acústic i Atzembla. Els tres grups van dirigir paraules cap a Guillem i contra el feixisme.

Amb Atzembla acabava tot un dia d’emocions i de records, així com de denúncia i lluita. Perquè es va demostrar que no són 20 anys sense Guillem sinó 20 anys amb Guillem Agulló. I els joves vam deixar clar que Guillem continua present en la nostra lluita.


Deixa un comentari