[Vídeo] Història de l’independentisme juvenil + concert Pëlogruesoul!

Publicat el

Ja és aquí el vídeo de l’acte del passat 5 d’abril. Gaudiu-lo!

Tres persones, de tres generacions diferents, van explicar la seva experiència de lluita des dels anys 80 fins a l’actualitat.En primer lloc va intervenir en Jun Sànchez, exmembre i fundador de Maulets, que va ser un dels pioners del moviment juvenil independentista a Gramenet i fruit del seu compromís militant va arribar a ésser empresonat sota l’acusació falsa de pertinença a Terra Lliure juntament amb el seu pare. Va exposar, breument, el per què del naixement i de la lluita independentista i revolucionària en una ciutat obrera com Gramenet, i les dificultats i adaptació d’aquest al context social.

El segon ponent, en David Requena, va militar al Front d’Independentistes Colomencs, més conegut per les seves sigles: FIC. Aquesta organització va mantenir ben viva la flama de la lluita independentista en uns moments en que malauradament l’atomització i la desorientació estratègica regnaven al moviment independentista. Va exposar com, en la seva curta durada d’existència van patir la repressió de l’estat, així com quina va ser la seva actuació en el dia a dia.

L’Oriol Corral, el més jove dels ponents, va posar sobre la taula les experiències dels darrers anys i en particular de l’Escamot Gramenet, una organització de curta vida però profund calat a la ciutat.

En acabat el duo de soul Pëlogruesoul va oferir un concert en acústic.


Deixa un comentari