Comunicat d’Arran Molins respecte les amenaces rebudes de l’Ajuntament pel Casal de Joves La Mola

Publicat el

Comunicat d’ARRAN Molins respecte les amenaces rebudes de l’Ajuntament pel Casal de Joves La Mola

Des d’ARRAN Molins ens veiem obligats a ANUL·LAR després de les amenaces policials el concert previst pel 4 de Maig amb Pirat’s Sound Sistema, les Absentes i 3 DJ’s, que havíem organitzat juntament amb els companys de Les Corts i que es celebrava al Casal de Joves La Mola, ja que tampoc l’hem pogut traslladar al carrer per la impossibilitat de complir econòmicament les normatives imposades.

Però això només és una part del pastís. El Govern Municipal, format per CiU i PSOE (amb el suport del PP) a través de a Policia Municipal, ha amenaçat a la gent del Casal amb multes de fins a 150.000€ si es realitzava el nostre concert o qualsevol altra activitat nocturna a partir d’ara.

Aquestes amenaces arriben en un moment en què el projecte del Casal de Joves està més viu que mai, amb grups actius de Muay Thai, Circ, Teles, Escola Lliure, Curtmetratges, Mercat d’Intercanvi i de Ràdio, o participant en activitats com la Trobada de Cervesers Artesanals, Molins en Lluita, el Dia de la Dona Treballadora, la Castanyada, Sant Joan, i una llarga llista.

Des d’ARRAN Molins creiem que això es deu a un model d’oci nocturn que beneficia els interessos d’uns pocs, completament allunyat dels espais alliberats impulsats per joves organitzats i sense ànim de lucre com és el cas de La Mola. Fins ara els molestava que el Casal de Joves hagués esdevingut un referent com a espai d’oci alternatiu ja no només a Molins, sinó a tota la comarca, però han optat per aplicar les normatives d’actes i de ‘civisme’ que han creat justament per poder anul·lar el jovent organitzat, i per enviar-nos la seva policia a cop de talonari.

Des d’abans de l’any 2000 que el jovent exigeix un espai on poder desenvolupar-se, que dinamitzi la cultura i l’oci no consumista, però 13 anys més tard ja no només estem igual, sinó que les úniques passes que s’han fet han estat endurir les normatives (i costos) per organitzar activitats al carrer i amenaçar policialment els espais que ofereixen aquest tipus d’oci.

Exigim que el Govern Municipal deixi de ser l’únic obstacle per organitzar activitats culturals dels joves i pels joves, i treballi per derogar aquestes normatives i permeti i faciliti la tasca del Casal de Joves La Mola. 

ARRAN Molins
11 d’Abril de 2013


Deixa un comentari