Contra els desallotjaments, defensem els espais alliberats!

Publicat el

Avui, divendres 19 d’abril a les 9 del matí, dues furgonetes d’antiavalots han despertat a les nostres veïnes del passatge Conradí número 1, desallotjant i esfondrant l’interior de l’edifici sense previ avís. En qüestió de poques hores, l’esforç d’anys de rehabilitació i adaptació d’un espai abandonat s’ha anat en orris.

La casa número 1 del passatge Conradí era un espai okupat des de feia 8 anys, on han conviscut diferents persones d’arreu del món i del barri, convertint-la en la seva llar. A més, en aquest espai s’han portat a terme diferents iniciatives obertes a tothom, com per exemple tallers de reparació de bicicletes i menjadors populars.

Aquest desallotjament s’emmarca en un procés més ampli amb clares motivacions polítiques de persecució i criminalització dels espais alliberats. Cal recordar que fa dues setmanes es procedí al desallotjament de l’històric Casal de Joves de Gràcia. D’altra banda, el proper dilluns 22 d’abril el Casal Popular La Resposta (Plaça del Fort Pienc) s’enfronta a un nou ordre de desallotjament. I no són els únics… Ens trobem, doncs, davant d’una ofensiva de l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria d’Interior de la Generalitat d’eliminació de tota possible font d’organització i contestació a les seves polítiques neoliberals i repressives.

Vivim en una ciutat amb desenes de milers d’habitatges buits (80.000), en un context d’altíssimes taxes d’atur, precarietat i exclusió social. A tot això, l’alcalde Trias està més pendent de muntar casinos i hotels de luxe, que de garantir els drets bàsics per a una vida digna a la immensa majoria de la població. La nostra resposta: Okupar és un dret!

images

Els podem assegurar que no cedirem davant les seves polítiques antidemocràtiques. Seguirem lluitant pels nostres drets, contra el drama dels desnonaments, defensant els espais alliberats i sobretot, tornarem a okupar!

Ateneu Popular de l’Eixample

Arran Sagrada Família
Assemblea de Drets Socials de l’Eixample Dreta
Xarxa de Suport Mutu
Cooperativa ecològica“I un rave”
Arran Fort Pienc
Endavant Eixample
Associació Cultural La Festassa
Casal Independentista La Cruïlla
CUP Eixample-Dreta
Entitat Xiroc


Deixa un comentari