Crònica del Primer de Maig a Gramenet

Publicat el

El 30 d’abril, vigília del dia internacional de la classe treballadora, unes 200 persones ens vam manifestar pels carrers de Gramenet convocades per ARA – Assemblea Popular de Gramenet, ARRAN Gramenet, l’Assemblea d’Indignats i Indignades, l’Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB), el Casal de Joves El Lokal, CGT d’autobusos TMB, Gent de Gramenet, el Lokal Social Krida i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Vivenda (PAHV-Gramenet).
La manifestació va sortir de la Plaça Olimpo cap a dos quarts de vuit. Pujant pel carrer Major es va fer una primera aturada davant de l’ambulatori per denunciar el desmantellament que pateix la sanitat pública. Més endavant, diverses seus bancàries van ser empaperades per denunciar el seu lamentable paper en l’engranatge d’explotació capitalista i els desnonaments.
Un cop ja al carrer Rafael de Casanova, es va denunciar el paper de Grameimpuls com a ETT municipal que no resol el problema de l’atur a la ciutat. En aquest sentit, val a dir que tenim ja uns 14.000 aturats registrats a Gramenet. Per això, vam denunciar, davant de la seu del SOC-INEM de la Plaça Vilaseca, que els aturats som una força de treball a l’espera de les ordres de la burgesia que decideix qui treballa i qui no. Allà es va llegir un text en què reclamàvem reafirmar-nos com a classe treballadora, com a classe que ha de prendre els regnes del seu destí i assumir el seu paper a la lluita de classes com a subjecte revolucionari.
Continuant amb la manifestació vam arribar a la Rambla de Sant Sebastià. A l’alçada de l’escola Rosselló Porcel es va llegir un manifest de l’Assemblea Groga en defensa de l’escola pública, catalana i de qualitat i en contra de les lleis i retallades que busquen degradar-la i mercantilitzar-la.
Baixant per la Rambla es va arribar a la seu del PP, on es va criticar la seva política de falsa austeritat, mentides i violència contra el poble, al servei dels interessos dels propietaris del capital.
La manifestació va estar marcada per una actitud molt activa i combativa dels assistents a la convocatòria i durant tot el recorregut es va assenyalar les entitats financeres i els partits responsables de la misèria de molts veïns i veïnes de la ciutat.
L’endemà el Primer de Maig una setantena de persones vam anar juntes en metro a la Manifestació Unitària Anticapitalista de la tarda a Barcelona.
Pengem, a continuació, imatges de la mobilització:
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez
Fotografia d’Andreu Fernàndez

Deixa un comentari